e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Απομιμήσεις γνωστών εταιρειών στον Κεραμεικό

Δύο αποθήκες γεμάτες με ρολόγια και είδη ένδυσης, απομιμήσεις γνωστών εταιρειών, εντοπίστηκαν στον Κεραμεικό.
 Πρόκειται για μία υπόγεια αποθήκη εκατό τετραγωνικών, στην οδό Ακαδήμου 18, και άλλη μία υπόγεια αποθήκη, 250 τετραγωνικών μέτρων στον αριθμό 9 του ίδιου δρόμου, όπου γίνεται έρευνα από το πρωί από κλιμάκια της αστυνομίας και το δήμου, στο πλαίσιο της καταπολέμησης του παραεμπορίου στο κέντρο της Αθήνας. Μέχρι στιγμής, δεν έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των προϊόντων.


Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, μέχρι στιγμής, έχουν εντοπιστεί στην Αθήνα εννέα αποθήκες και ένα πολυώροφο κτήριο, στην οδό Πειραιώς, γεμάτα με προϊόντα ''μαϊμού'' η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Τα προϊόντα που έχουν κατασχεθεί σε ορισμένες από τις αποθήκες καταστράφηκαν ήδη από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ αυτά που βρέθηκαν σε άλλες λόγω του μεγάλου όγκου, συνεχίζεται ακόμα η καταγραφή τους.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το 2010 για τον έλεγχο του παραεμπορίου διατέθηκαν συνολικά 20.782 αστυνομικοί σε 8.066 μεικτά κλιμάκια, ενώ πραγματοποιήθηκαν 2.164 κατασχέσεις εμπορευμάτων κατά τις οποίες κατασχέθηκαν 663.400 είδη ''μαϊμού'' χωρίς να υπολογίζονται αυτά που έχουν προκύψει από τις καταγραφές στις μεγάλες αποθήκες που ελέγχθηκαν πρόσφατα. Για τις δραστηριότητες αυτές επιβλήθηκαν 519 διοικητικά πρόστιμα.

Από τα είδη που κατασχέθηκαν αναλυτικά είναι: 15.766 οικιακά σκεύη, 155.252 είδη ένδυσης και υπόδησης, 58.741 τσάντες, πορτοφόλια και ρολόγια, 33.985 οπτικά και γυαλιά ηλίου, 84.098 cd και dvd, 16.027 τουριστικές κάρτες, 15.989 αναπτήρες και άλλα 249.410 διάφορα είδη.


Οι έρευνες των αρχών είναι σε συγκεκριμένα σημεία και πραγματοποιούνται από τα μεικτά κλιμάκια που έχουν συγκροτηθεί και λειτουργούν σε καθημερινή βάση από αστυνομικούς της ΓΑΔΑ που έχουν διατεθεί μόνιμα για το σκοπό αυτό από προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας, το ΣΔΟΕ και άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες.
dealnews.gr