e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Ομολογία και αντιφάσεις από τη Morgan Stanley

Ανακοίνωση-ομολογία, στην οποία παραδέχεται ότι αγόραζε μετοχές της Alpha Bank κατά την περίοδο που βρίσκονταν σε εξέλιξη οι συνομιλίες Εθνικής-Alpha εξέδωσε η αμερικανική τράπεζα Morgan Stanley, ύστερα από αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Βήματος για ύποπτες συναλλαγές κατά την επίμαχη περίοδο.

Εντούτοις, με την ανακοίνωση της, που εξέδωσε αργά χθες το βράδυ, η Morgan Stanley πέφτει σε αντιφάσεις, καθώς διατείνεται ότι οι αγορές των μετοχών έγιναν για λογαριασμό πελατών της, ενώ λίγες ημέρες πριν είχε ανακοινώσει ότι είχε αυξήσει το δικό της ποσοστό άνω του 5%.

Όμως, αν η επενδυτική τράπεζα κατείχε τις μετοχές της Alpha Bank για λογαριασμό τρίτων, δεν είχε καμία υποχρέωση να δημοσιοποιήσει το γεγονός αυτό στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, κάτι που έκανε στις 14 Μαρτίου, παρά μόνον στην Τράπεζα της Ελλάδος.


Οι αντιφάσεις της MorganStanleyαναμένεται να προκαλέσουν παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία ήδη ούτως ή άλλως διερευνά ύποπτες συναλλαγές στις μετοχές της AlphaBankκαι της Εθνικής κατά την περίοδο που βρίσκονταν ακόμα σε εξέλιξη οι συνομιλίες μεταξύ των δύο τραπεζών.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Αναφορικά με το δημοσίευμα της σημερινής έκδοσης της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ», η Morgan Stanley δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με όλες τις εφαρμοστέες νομοθεσίες και τους κανονισμούς περί κινητών αξιών, συμπεριλαμβανομένων των υποχρεώσεών της προς παροχή πληροφοριών προς τις αρμόδιες αρχές, όπως η Τράπεζα της Ελλάδος και η Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ως αρμόζει, και οποιαδήποτε υπόνοια περί του αντιθέτου είναι εντελώς αστήριχτη και αβάσιμη.

Σε σχέση με την προηγούμενη γνωστοποίησή της προς την Alpha Bank και την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με το ποσοστό συμμετοχής της στην Alpha Bank κατά περίπου 5,1%, η Morgan Stanley διευκρινίζει ότι η συντριπτική πλειονότητα των υποκείμενων μετοχών κατέχονται για λογαριασμό πελατών της υπό την ιδιότητά της ως θεματοφύλακα, και η Morgan Stanley δεν έχει καμία διακριτική ευχέρεια ως προς αυτές τις μετοχές ή ως προς την άσκηση των δικαιωμάτων ψήφου που απορρέουν από αυτές. Επίσης, η Morgan Stanley ουδόλως συμμετέχει στα κέρδη ή στις ζημίες που σχετίζονται με την χρηματιστηριακή τιμή αυτών των μετοχών. Το υπόλοιπο της συμμετοχής της Morgan Stanley περιλαμβάνει μετοχές που κατέχει συνεπεία συναλλαγών κατ’ εντολή πελατών της στο σύνηθες πλαίσιο των δραστηριοτήτων της.»


ta nea