e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

«Η επιχειρηματικότητα θέλει απελευθέρωση από το κράτος»

«Η σύγχρονη ελληνική επιχειρηματικότητα θέλει την αλλαγή –την απελευθέρωση από τα δεσμά του υδροκέφαλου Κράτους» επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος στην εκδήλωση με θέμα «Κώδικας Εταιρικής Διακυβέρνησης για τις εισηγμένες επιχειρήσεις:Διαφάνεια – Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα». Σημειώνεται, ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαρτίου 2011, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».


«Το Κράτος συντηρεί με τους φόρους μας, κυριολεκτικά, χιλιάδες άχρηστους οργανισμούς και φορείς. Εκτρέφει μια θηριώδη γραφειοκρατία που αποτελεί πηγή διαφθοράς και σπατάλης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δασκαλόπουλος.

Σε δηλώσεις του ο κ. Δασκαλόπουλος αναφέρει «η Εταιρική Διακυβέρνηση, μαζί με την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, αποτελούν τους τρεις θεμελιώδεις πυλώνες της σύγχρονης επιχειρηματικότητας. Το 2005 με πρωτοβουλία του ΣΕΒ καταρτίστηκε (και υιοθετήθηκε από την επιχειρηματική μας κοινότητα) η Χάρτα Δικαιωμάτων και Υποχρεώσεων των Επιχειρήσεων».

«Στο ίδιο πλαίσιο, ο ΣΕΒ ανέλαβε την πρωτοβουλία κατάρτισης του Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης, με σκοπό την ενίσχυση της διαφάνειας της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας και τη συμβολή στη διαδικασία συνεχούς εκσυγχρονισμού της. Είναι ένας κώδικας στην πρωτοπορία των διεθνών πρακτικών, πλήρης και απαιτητικός –μια πραγματική δοκιμασία ειλικρίνειας και προοδευτικότητας για όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις που θέλουν να λέγονται σύγχρονες», συνέχισε.

Αντικατοπτρίζει έτσι τη θέση του ΣΕΒ για τον λόγο και τον ρόλο της επιχειρηματικότητας στη σημερινή Ελλάδα –για την αυξημένη ευθύνη της απέναντι στις προκλήσεις που οφείλει να αντιμετωπίσει.
dealnews.gr