e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Στα τέλη Νοεμβρίου θα ανακοινωθούν οι αλλαγές στις κλαδικές συμβάσεις

Η ΟΤΟΕ προειδοποιεί


Στα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να παρουσιασθεί το σχέδιο νόμου που αφορά στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις των εργαζομένων.Η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ εκτίμησε πως μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες θα υπάρξει κατάληξη σε ένα σχέδιο νόμου, ώστε να διασφαλίζονται θέσεις εργασίας για μεγαλύτερο διάστημα χωρίς όμως η αγορά εργασίας να μετατραπεί σε «εργασιακή ζούγκλα».


«Θέλουμε να επιδιώξουμε τη μέγιστη συναίνεση μεταξύ των κοινωνικών εταίρων για συλλογικές συμβάσεις με ευελιξία προς τον εργοδότη χωρίς να καταπατούνται εργασιακά δικαιώματα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις αντιδράσεις είπε πως δεν υπάρχει «άγχος» έναντι των συνδικάτων, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό να επιδιώκει κανείς συνεννόηση καθώς με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται εργασιακή και κοινωνική ειρήνη που είναι σημαντική σε μια σύγχρονη κοινωνία.

«Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι θέλουν λύσεις για να μπορέσουν να διατηρήσουν την εργασία τους» τόνισε η κ. Κατσέλη.

Ωστόσο, σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργότερα η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) τονίζεται πως ενδεχόμενη κατάργηση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων κατ' εντολή της τρόικας «θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου».

Η ΟΤΟΕ υποστηρίζει πως η κυβέρνηση κατ' εντολή της τρόικας και των εργοδοτών, ετοιμάζεται να καταθέσει σχέδιο νόμου που αφορά στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις των εργαζομένων, διευκολύνοντας την κατάργηση βασικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.


Καλεί δε την κυβέρνηση και τους βουλευτές της πλειοψηφίας να αντιδράσουν στα παραγγέλματα των τραπεζιτών και της τρόικας και να μην προχωρήσουν σε ισοπεδωτικές αντεργατικές ρυθμίσεις.

ta nea