e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Τα ξένα ΜΜΕ για τα αποτελέσματα των εκλογών


Αναφέρονται στα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου

Την μεγάλη αποχή στις χθεσινές αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά και την αλλαγή φρουράς στους μεγάλους δήμους σχολιάζουν τα ξένα ΜΜΕ.«Οι σοσιαλιστές κερδίζουν το δήμο της Αθήνας» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα του BBC. «Οι κυβερνώντες σοσιαλιστές κέρδισαν τον έλεγχο της πρωτεύουσας στο δεύτερο γύρο των τοπικών εκλογών όπου κυριάρχησε η κρίση χρέους της χώρας… Οι υποψήφιοι που είχαν τη στήριξη των σοσιαλιστών κέρδισαν τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη, ανατρέποντας το σκηνικό μετά από σειρά νικηφόρων αναμετρήσεων για τους συντηρητικούς που είχαν αρχίσει από το 1986», επισημαίνεται.


«Η νίκη των σοσιαλιστών στις δύο πιο κρίσιμες εκλογικές μάχες υποδεικνύει ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου διατηρεί ευρεία υποστήριξη παρά την επιδεινούμενη ύφεση… Ωστόσο η υψηλή αποχή και στους δύο γύρους των εκλογών ερμηνεύτηκε ως σιωπηρή διαμαρτυρία κατά των μέτρων λιτότητας», αναφέρουν στην ανταπόκρισή τους οι Financial Times.


«Η Έλληνες σοσιαλιστές διευρύνουν το προβάδισμά τους» τιτλοφορείται το δημοσίευμα της Wall Street Journal. «Οι κυβερνώντες σοσιαλιστές διεύρυναν το μικρό τους προβάδισμα στις τοπικές εκλογικές αναμετρήσεις και στους δύο μεγαλύτερους δήμους της χώρας, καθώς αριθμός ρεκόρ Ελλήνων απείχε από τις κάλπες», επισημαίνεται.


«Το κυβερνών σοσιαλιστικό κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου κέρδισε με μικρή διαφορά στο δεύτερο γύρο των τοπικών εκλογών, ο οποίος στιγματίστηκε από αποχή-ρεκόρ άνω του 50% και που είχε λάβει το χαρακτήρα δημοψηφίσματος για την πολιτική λιτότητας», αναφέρει η γαλλική Le Figaro που αναδημοσιεύει τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου.


ta nea