e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Στον Παπακωνσταντίνου η Fitch

Ο υπουργός Οικονομικών και υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου συναντώνται σήμερα με κλιμάκιο από στελέχη του οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch Ratings.Στη συνάντηση θα εξετασθούν η πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού 2010, οι επιπτώσεις από την αναθεώρηση των δημοσιονομικών στοιχείων του 2009 και η πορεία εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων του Μνημονίου. Οι συζητήσεις θα εστιάσουν στην βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους και συγκεκριμένα στο εκτιμώμενο χρονοδιάγραμμα για την έναρξη καταγραφής πρωτογενών πλεονασμάτων.


Θα εξετασθούν δε και ζητήματα σχετικά με το πιστωτικό σύστημα, καθώς συσχετισμός του ελληνικού δημόσιου χρέους με το τραπεζικό σύστημα της χώρας αυξάνει τον κίνδυνο για τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Στις συναντήσεις θα μετέχει και ο Κρις Πράις, διευθυντής του τμήματος αξιολόγησης της Fitch Ratings. Ο ίδιος έχει δηλώσει στο παρελθόν πως η κυβέρνηση θα πρέπει να στηρίξει τις προσπάθειες του υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου για δημοσιονομική πειθαρχία, να αποφύγει μια νέα διεύρυνση του ελλείμματος και να επιτύχει τον στόχο για το έλλειμμα του 2010 ώστε να αποφευχθεί μια νέα υποβάθμιση.

Υπενθυμίζεται ότι η Fitch είναι ο μοναδικός οίκος που δεν έχει αξιολογήσει την ελληνική οικονομία ως «σκουπίδι» και διατηρεί τη βαθμολογία της σε επίπεδα investment grade, με αξιολόγηση «ΒΒΒ-».
 
ta nea