e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Η Siemens θα προσφέρει μπόνους στους εργαζόμενούς της

Ο γερμανικός όμιλος Siemens, που παρουσιάζει κέρδη εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα δώσει τον Ιανουάριο μπόνους ύψους 1.000 ευρώ μεικτά σε όλους τους Γερμανούς εργαζόμενούς της και ότι θα αυξήσει τους μισθούς νωρίτερα απ' ότι αναμενόταν. Η Siemens ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει συνολικά 310 εκατομμύρια ευρώ σε μπόνους στους περίπου 400.000 υπαλλήλους της σε όλο τον κόσμο.


Στη Γερμανία περίπου 100.000 υπάλληλοι του ομίλου θα λάβουν την 1η Ιανουαρίου ένα μπόνους ύψους 1.000 ευρώ μεικτά. Επιπλέον θα αυξηθούν οι μισθοί τους κατά 2,7% από την 1η Φεβρουαρίου, την ώρα που η συγκεκριμένη αύξηση αναμενόταν από την 1η Απριλίου.

Αυτή η αύξηση προβλεπόταν στη συμφωνία την οποία είχαν συνάψει όλες οι εταιρείες μεταλλουργίας στη Γερμανία με το συνδικάτο IG Metall.

Εκτός από τη Siemens οι εταιρείες Bosch, Porsche και Audi θα προχωρήσουν σε αύξηση των μισθών δύο μήνες νωρίτερα απ' ότι είχαν ανακοινώσει αρχικά.

Οι μισθοί στη Γερμανία ορίζονται έπειτα από διαπραγματεύσεις μεταξύ των συνδικάτων και των εργοδοτών χωρίς την άμεση παρέμβαση του κράτους.

Πάντως πολλά συνδικάτα επικρίνουν την απόφαση κάποιων εταιρειών να δώσουν μπόνους στους εργαζόμενούς τους, αντί να προχωρήσουν σε αυξήσεις μισθών.


nooz.gr