e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Παρελθόν ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε μετά από «εξάψαλμο» που σπάει ρεκόρ online

Παραιτήθηκε ο Μίκαελ Όφερ


Την παραίτησή του υπέβαλε ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μετά από σκληρή επίπληξη που δέχθηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας διότι δεν είχε διανείμει ενημερωτικό υλικό στους δημοσιογράφους. Το βίντεο με το «κατσάδιασμα» του Σόιμπλε στον Μίκαελ Όφερ και την αποχώρηση του υπουργού από τη συνέντευξη έγινε επιτυχία στο Διαδίκτυο μετρώντας περισσότερα από 500.000 «κλικ».Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στενός σύμμαχος της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, ανακοίνωσε ότι έκανε δεκτή την παραίτηση του Μίκαελ Όφερ.


Όλα ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα όταν οι τηλεοπτικές κάμερες κατέγραψαν τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας να επιπλήττει έντονα τον εκπρόσωπό του κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο γιατί δεν είχε μοιράσει στους δημοσιογράφους στοιχεία.

«Είπα 20 λεπτά πριν ότι θα ήταν καλό να μοιραστούν τα στοιχεία» δήλωσε ο Σόιμπλε στον Μίκαελ Όφερ μπροστά στους δημοσιογράφους. «Σταματήστε να μιλάτε κύριε Όφερ και ασχοληθείτε με το να δώσετε τα στοιχεία» ήταν η επόμενη κουβέντα του Σόιμπλε στον συνεργάτη του.


Στη συνέχεια ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αποχώρησε από τη συνέντευξη Τύπου, αφήνοντας τον Μίκαελ Όφερ να στέκεται αμήχανα μπροστά στους δημοσιογράφους. «Φεύγω από αυτή τη συνέντευξη Τύπου μέχρι να μοιράσετε τα στοιχεία» δήλωσε.

Το βίντεο από τη συνέντευξη Τύπου έγινε επιτυχία στο YouTube με περισσότερες από 320.000 επισκέψεις. Η γερμανική Bild δήλωσε ότι το δικό της βίντεο από το επεισόδιο έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 200.000 «κλικ».

Μετά το περιστατικό ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε στην Bild ότι «πιθανώς υπερέβαλε», ωστόσο η παραίτηση του Μίκαελ Όφερ έγινε δεκτή.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο μετά την επίθεση που δέχθηκε από ψυχικά ασθενή άνδρα το 1990. Η συχνές του απουσίες το τελευταίο διάστημα από δημόσια πολιτική σκηνή έχουν πυροδοτήσει φήμες ότι ενδέχεται να παραιτηθεί.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πρόκειται να παραστεί μαζί με την Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ στη Σύνοδο Κορυφής της G20 στη Σεούλ.
 
ta nea