e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Τιτανομαχίες και έντονο παρασκήνιο στους τρεις μεγάλους δήμους για τον δεύτερο γύρο

Εκλογικό ντέρμπι


Έντονο παρασκήνιο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας, Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, καθώς η εκλογική μάχη παραμένει ανοιχτή. Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών ανέδειξαν ένα ρευστό τοπίο, με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να αναζητούν τώρα τη στήριξη των μικρότερων κομμάτων για να εξασφαλίσουν τη νίκη στον δεύτερο γύρο.Βοήθεια από τη ΝΔ ζητά ο Κακλαμάνης


Ο Νικήτας Κακλαμάνης, αναζητεί την τελευταία στιγμή τη στήριξη της Ρηγίλλης, να και καταγράφεται χαμηλό βαρομετρικό στις σχέσεις τους. Ο κ.Κακλαμάνης που είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Ελένη Πορτάλιου και τον Γιώργο Αμυρά, αλλά δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τη στήριξή τους, φέρεται να είναι ενοχλημένος από τη στάση της ΝΔ, θεωρώντας ότι το κόμμα δεν τον βοήθησε αρκετά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», ο κ.Κακλαμάνης θα έχει το απόγευμα της Τετάρτης ευρεία σύσκεψη με δεκάδες στελέχη της ΝΔ και θα ζητήσει την ενεργό στήριξή τους.

«Κατά συνείδηση» προτρέπονται να ψηφίσουν στον δεύτερο γύρο των εκλογών όσοι εμπιστεύτηκαν τους συνδυασμούς που στήριξε ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που για κάποιους μεταφράζεται για τους δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης σε πιθανή στήριξη των Γ.Καμίνη και Ι.Μπουτάρη, αντίστοιχα.

«Ψηφίζουμε αντιμνημονιακά και αντικακλαμανικά» έλεγε χαρακτηριστικά παράγοντας του συνδυασμού της Ελένης Πορτάλιου «Ανοιχτή Πόλη». Όσοι παρακολουθούν τις δραστηριότητες της Ανοιχτής Πόλης» την τετραετία που πέρασε, γνωρίζουν ότι είναι η παράταξη που σήκωσε την «αντικακλαμανική» σημαία, στρέφοντας τα πυρά της κατά κεντρικών επιλογών του κ.Κακλαμάνη.

Από την πλευρά του, το επιτελείο του Γ.Καμίνη εκφράζει την αισιοδοξία του για τη στήριξη της υποψηφιότητάς του.

Παζάρια στον Πειραιά

Την ίδια στιγμή, στον Πειραιά υπάρχει μεγάλη κινητικότητα ώστε να επιτευχθεί συμμαχία του Β.Μιχαλολιάκους και του Π.Μαντούβαλου. Η Ρηγίλλης θέλει πάση θυσία να βοηθήσει ο κ.Μαντούβαλος, το ποσοστό του οποίου είναι καθοριστικό, ώστε ο κ.Μιχαλολιάκος να κερδίσει τον Δήμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα είναι ανοιχτά και δεν αποκλείεται, είτε σήμερα, Τετάρτη είτε αύριο, Πέμπτη να «κλειδώσει» η πολιτική συμφωνία και εν συνεχεία ο κ.Μαντούβαλος να κάνει δημόσια δήλωση στήριξης. Ο συνδυασμός του κ.Μαντούβαλου συνεδρίασε την Τρίτη, αλλά δεν ελήφθη απόφαση, καθώς κατεγράφη διχασμός για το ποιον πρέπει να στηρίξουν, ενώ ακούστηκαν και φωνές υπέρ του Ι.Μίχα. «Οι ψηφοφόροι μου δεν είναι αγέλη και δεν κατευθύνονται. Ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει» είπε ο κ.Μαντούβαλος, δείχνοντας ουσιαστικά ψήφο κατά συνείδηση, αν και όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο λένε ότι τελικά θα στηρίξει τον κ.Μιχαλολιάκο.

«Η σχέση μου με τον κ.Μιχαλολιάκο είναι ψυχρή. Αλλά εγώ σκέφτομαι καθαρά», δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο κ.Μαντούβαλος.

Αριστερά και Οικολόγοι πλησιάζουν Μπουτάρη

Στο πλευρό του Ι.Μπουτάρη βρίσκεται αυτές τις ημέρες όλο το ΠΑΣΟΚ στη Βόρεια Ελλάδα, εκτιμώντας ότι η εκλογική μάχη του απέναντι στον Κ. Γκιουλέκα μπορεί για πρώτη φορά να αποβεί νικηφόρος, προσελκύοντας την πλειοψηφία των ψηφοφόρων που την πρώτη Κυριακή στήριξαν άλλους υποψηφίους.

Ο κ.Γκιουλέκας, εκτός από το προβάδισμα των έξι ποσοστιαίων μονάδων που εξασφάλισε στον πρώτο γύρο, εξασφάλισε την Τρίτη τη σιωπηρή στήριξη και του Στ.Παπαθεμελή που συγκέντρωσε την Κυριακή ποσοστό 6%.

Από την άλλη πλευρά, ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ εξισορροπεί το «αβαντάζ» του αντιπάλου του, διασφαλίζοντας τη στήριξη των Οικολόγων και του ΣΥΡΙΖΑ και ελπίζει και στην προσέλκυση ενός τμήματος των ψηφοφόρων του ΚΚΕ, παρά την επίσημη γραμμή του Περισσού για λευκό ή άκυρο.

Ο υποψήφιος των Οικολόγων Χρ. Μάτης, που έλαβε 3,45% στον πρώτο γύρο, αν και δεν έχει επισήμως τοποθετηθεί εκτιμάται ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητα Μπουτάρη, όπως και ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τρ. Μηταφίδης που έλαβε ποσοστό 3,67%.


ta nea