e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Πάνω από τα 80 δολάρια το πετρέλαιο εν μέσω αισιοδοξίας για την αύξηση της ζήτησης


Ανοδος μετά την πτώση κατά 4,3%


Ανοδικά κινούνται την Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου, επιστρέφοντας και πάλι στα επίπεδα άνω των 80 δολαρίων το βαρέλι και ανακτώντας τμήμα από τις υψηλότερες απώλειες των οκτώ τελευταίων μηνών που σημείωσε την Τρίτη.Την Τρίτη, η τιμή του αργού υποχώρησε κατά 4,3% (η μεγαλύτερη πτώση από τις 4 Φεβρουαρίου), καθώς οι αγορές αιφνιδιάστηκαν από την απρόσμενη αύξηση των κιενζικών επιτοκίων, για πρώτη φορά από το 2007.



Ωστόσο, σήμερα, Τετάρτη, οι εκτιμήσεις περί ενδεχόμενης μείωσης των αμερικανικών αποθεμάτων (τα στοιχεία ανακοινώνονται αργότερα εντός της ημέρας) και ότι η ζήτηση από την Κίνα θα συνεχίσει να είναι ισχυρή, ωθούν υψηλότερα τις τιμές.


«Φαίνεται ότι υπήρξε μια βιαστική αντίδραση στην απόφαση της Κίνας για τα επιτόκια και οι επενδυτές κάνουν τώρα πίσω για να σκεφτούν τι πραγματικά σημαίνει αυτό για την ανάπτυξη», σχολίασε στο Reuters αναλυτής της Barclays Capital.


«Η απάντηση είναι ότι μάλλον δεν σημαίνει πολλά. Ο πραγματικός αντίκτυπος της αύξησης των επιτοκίων θα είναι μάλλον περιορισμένος στην ανάπτυξη της Κίνας. Δεν νομίζω ότι αλλάζει κάτι θεμελιωδώς στο θέμα της ζήτησης», εκτίμησε, πρπσθέτοντας ότι «αντιθέτως, αντανακλά την εμπιστοσύνη των Κινέζων αξιωματούχων στην ανάκαμψη.»


Οι κινεζικές εισαγωγές σκαρφάλωσαν, τον Σεπτέμβριο, στο επίπεδο-ρεκόρ των 23,29 εκατομμυρίων μετρικών τόνων.


Το αργό, παράδοσης Νοεμβρίου (σήμερα λήγουν τα συμβόλαια), ενισχύθηκε έως 59 σεντς στα 80,08 δολάρια.


Στα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου, όπου γίνονται περισσότερες συναλλαγές, η τιμή σημεώισε άνοδο 79 σεντς ή 1% στα 80,95 δολάρια.

Το Μπρεντ κινήθηκε υψηλότερα κατά 80 σεντς στα 81,80 δολάρια το βαρέλι.

ta nea