e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Απαγόρευση του ναρκωτικού μεφεδρόνη ζητά η Κομισιόν

Διακίνηση μέσω Διαδικτύου


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την Τετάρτη να απαγορευτεί η μεφεδρόνη, μια συνθετική διεγερτική ουσία με δράση παρόμοια με αυτή της κοκαΐνης ή του ecstacy, η οποία πωλείται στο Διαδίκτυο και παραμένει νόμιμη σε 12 χώρες της ΕΕ.Σύμφωνα με την Κομισιόν, η μεφεδρόνη είναι ύποπτη για τουλάχιστον 37 θανάτους στη Βρετανία και την Ιρλανδία.


«Η μεφεδρόνη είναι ένα επικίνδυνο ναρκωτικό, διαθέσιμο στο Διαδίκτυο και από ντίλερ στο δρόμο. Το ναρκωτικό αυτό έχει ήδη προκαλέσει θανάτους και γι' αυτό καλώ μετ' επιμονής τις κυβερνήσεις να δράσουν γρήγορα για να το θέσουν υπό έλεγχο και να επιβάλουν κυρώσεις» δήλωσε η επίτροπος Δικαιοσύνης Βίβιαν Ρέντινγκ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει να απαγορευτεί η παραγωγή και η διάθεση του προϊόντος επιβάλλοντας ποινικές κυρώσεις με ισχύ σ' όλη την Ευρώπη. Είναι ήδη παράνομο σε 15 χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Γερμανία και η Βρετανία.


Η μεφεδρόνη (4-MMC) πωλείται συχνότερα σε μορφή σκόνης, διατίθεται όμως και σε χάπια. Πωλείται κυρίως στο Διαδίκτυο με τις ονομασίες Bubbles, NeoDove ή Miaou Miaou σε πολύ χαμηλή τιμή, 10 ως 15 ευρώ το γραμμάριο.

Η χημική της δομή είναι παρόμοια με τις καθινόνες που απαντώνται στο κατ, ένα αφρικανικό φυτό με διεγερτικές ιδιότητες.
 
ta nea