e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Αγγλικά με πιστοποίηση από το δημόσιο σχολείο

Από την Α' Δημοτικού θα ξεκινά η διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας στο δημόσιο σχολείο με τρόπο ώστε το παιδί να προετοιμάζεται να δώσει εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας και να μην χρειάζεται φροντιστήρια, τόνισε η υπουργός Παιδείας στο πλαίσιο της διημερίδας «Τα Αγγλικά στις πρώτες τάξεις του Σχολείου».


«Η διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας ξεκινά από την Α’ Δημοτικού και αφορά όλες τις τάξεις. Οργανώνουμε τελείως διαφορετικά το πρόγραμμα διδασκαλίας της ξένης γλώσσας. Στόχος είναι να τελειώνουμε με τα φροντιστήρια και την οικονομική αιμορραγία των γονιών», δήλωσε η κ. Διαμαντοπούλου.

Η αρχή θα γίνει με τα 800 ολοήμερα δημοτικά με τη διδασκαλία της ξένης γλώσσας στην Α’ και Β’ δημοτικού βάσει ενιαίου αναμορφωμένου προγράμματος.


Με αυτό τον τρόπο το δημόσιο σχολείο, σημείωσε η υπουργός, θα μπορεί να δώσει τη γνώση της ξένης γλώσσας με πιστοποίηση και ο γονιός δεν θα χρειάζεται να πληρώνει χρήματα για να μάθει το παιδί του την ξένη γλώσσα, που είναι απολύτως αναγκαία στη σημερινή εποχή.

Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το διάλογο για τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, η κ. Διαμαντοπούλου είπε: «Προσλαμβάνουμε θετικά κάθε κίνηση και διαδικασία που θα φέρει προτάσεις για το διάλογο –γιατί αυτό είναι ο διάλογος– από τους φοιτητές, τους καθηγητές, τους κοινωνικούς φορείς και τα κόμματα. Περιμένουμε τις προτάσεις τους».


NAFTEMPORIKI.GR