e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Μεταβατική περίοδο για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου ζητούν οι εστιάτορες


Φοβούνται το ... λουκέτο

Να δοθεί μία μεταβατική περίοδος για όλες τις επιχειρήσεις εστίασης προκειμένου να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος ζητούν από τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση η ΓΣΕΒΕΕ και η ΠΟΕΣΕ, επικαλούμενες το σοβαρό οικονομικό αντίκτυπο του μέτρου στις επιχειρήσεις τους.Όπως αναφέρουν, οι επιχειρήσεις εστίασης έχουν καταγράψει τους προηγούμενους μήνες μία σημαντική πτώση του τζίρου τους (σχεδόν 30%) ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης και της μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματος των καταναλωτών. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα η μείωση του τζίρου, όπως τονίζουν, τείνει να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις λόγω της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου.


«Σε περίπτωση που δεν δοθεί μία μεταβατική περίοδος, η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος θα αποτελέσει την τελευταία σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι, οδηγώντας πολλές επιχειρήσεις στη διακοπή της λειτουργίας τους και την απώλεια σημαντικού αριθμού θέσεων εργασίας», τονίζουν οι εστιάτορες.

Στον υπουργό επίσης τέθηκαν κι άλλα θέματα, όπως οι ρυθμίσεις χρεών προς τους ΟΤΑ και η απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης.


ta nea