Το στοίχημα της προσγείωσης των αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους στους εν Ελλάδι τουριστικούς προορισμούς θέλει να κερδίσει το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιείται την ερχόμενη εβδομάδα ειδική σύσκεψη. Παρουσία του υφυπουργού, έχει προγραμματιστεί συνάντηση με εκπροσώπους 18 αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους και τους περιφερειάρχες των τουριστικών περιοχών προκειμένου να αναπτυχθεί ένα ευρύτερο δίκτυο αεροπορικής κάλυψης που θα μεταφέρει επισκέπτες στη χώρα καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας, που και στο παρελθόν έχουν δώσει τη δική τους μάχη, για την προσγείωση αυτών στην Ελλάδα, αναμένουν με ενδιαφέρων το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας. Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Γιάννης Οικονόμου επισημαίνει ότι τα υψηλά κόστη του αεροδρομίου κάνουν ασύμφορη την προσγείωση στο Ηράκλειο των αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους.
Ο κ. Οικονόμου σημειώνει ότι με την είσοδο των εταιριών αυτών στην Κρήτη και σε άλλους τουριστικούς προορισμούς θα επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδο, με άμεσες τις συνέπειες και στο τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα.
Ανασταλτικός παράγοντας για την έλευση αυτών των εταιριών στη χώρα μας, αποτελεί το γεγονός, ότι οι συγκεκριμένες εταιρίες βάζουν στο καλεντάρι τους προορισμούς πτήσεις που διαρκούν 1 ώρα, προκειμένου να προσφέρουν ανταγωνιστικές τιμές, τη στιγμή που η Ελλάδα διαρκεί 3 ώρες πτήση πχ από Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, που είναι για εμάς οι κύριες αγορές μας.
Τοπικές ενώσεις ξενοδόχων, σημειώνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι φέτος, σε όσες περιοχές της Ελλάδας προσγειώθηκαν εταιρίες χαμηλού κόστους (Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Ρόδος), υπήρξε πράγματι σημαντική άνοδο του τουριστικού ρεύματος σε αυτές τις περιοχές και ζητούν από την πολιτική ηγεσία να εξετάσει σοβαρά το ζήτημα των αερομεταφορών.
nooz.gr