e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Η Standard and Poor's υποβάθμισε την BP

Oι μετοχές της BP έχουν xάσει το 40% της αξίας τους μέσα σε δύο μήνες από το τέλος του Απριλίου
 
Ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard and Poor's υποβάθμισε κατά δύο μονάδες τη βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία BP στο «Α», από «ΑΑ-».




Μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα και ο οίκος αξιολόγησης Fitch, είχε υποβαθμίσει την ΒΡ κατά έξι βαθμίδες, ρίχνοντάς την στο «ΒΒΒ», δηλαδή στη κατηγοριοποίηση junk.






Yπενθυμίζεται ότι και οι μετοχές της BP έχουν χάσει μεγάλο μέρος της αξίας τους, σχεδόν 40% μέσα σε δύο μήνες από το τέλος του Απριλίου οπότε η πετρελαιοκηλίδα μολύνει ανεξέλεγκτη τις ακτές του κόλπου του Μεξικού.






Την Τετάρτη ανακοινώθηκε ότι τοποθετήκαν σε κλειστό λογαριασμό 20 δισεκατομμύρια δολάρια για να διασφαλιστεί η καταβολή αποζημιώσεων για τις καταστροφές που προκάλεσε στις ΗΠΑ η τεράστια πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού.






Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, εξέφρασε ανησυχίες για το μέλλον της BP, η οποία δραστηριοποιείται και στη Ρωσία μέσω της εταιρείας χόλντινγκ TNK-BP και δήλωσε ότι «ελπίζει η βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία να είναι σε θέση να απορροφήσει τις ζημίες που θα έχει εξαιτίας της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού».






«Ασφαλώς δεν αδιαφορούμε για το μέλλον (της ΒΡ)», είπε ο Μεντβέντεφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Wall Street Journal.






«Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουν να απορροφήσουν τις απώλειες», πρόσθεσε.






Η εφημερίδα διευκρίνισε ότι ο Ρώσος πρόεδρος απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση για το εάν η καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού θα οδηγήσει τη Μόσχα να επανεξετάσει την παρουσία της ΒΡ στη Ρωσία.










TA NEA