e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Ουσιαστικά... απαλλαγή!


Απαλλάσσονται και οι τέσσερις κατηγορούμενοι από το αδίκημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία ενώ καταργούνται και οι περιοριστικοί όροι οι οποίοι τους είχαν επιβληθεί. Οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Ζαχόπουλου πέφτουν στα μαλακά.

Σε βαθμό πλημμελήματος παραπέμπονται τελικά, για την υπόθεση Ζαχόπουλου οι Θέμος Αναστασιάδης, Γιάννης Μακρυγιάννης ο εργατολόγος Χρήστος Νικολιτσόπουλος
και η Εύη Τσέκου. Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας (1794/2010) παραπέμπει να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Αθήνας οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου το οποίο είχε οδηγήσει στην απόπειρα αυτοκτονίας του τότε γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, Χρήστου Ζαχόπουλου.







Ο Θέμος Αναστασιάδης κατηγορείται μόνο για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων σε βαθμό πλημμελήματος, ο Γιάννης Μακρυγιάννης επίσης δημοσιογράφος, για απλή συνέργεια, για συνέργεια στο ίδιο αδίκημα κατηγορείται και ο Χρήστος Νικολιτσόπουλος, ενώ η Εύη Τσέκου κατηγορείται αφενός για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, αφετέρου για εκβίαση σε βαθμό πλημμελήματος.






Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσονται απ’ όλες τις κατηγορίες οι δικηγόροι Δημήτρης Μπαλέρμπας και Ηρακλής Κουτελίδας.






Με την απόφασή του το δικαστικό συμβούλιο αποδέχθηκε ότι ο Θέμος Αναστασιάδης υπέκλεψε εν αγνοία της Εύης Τσέκου το οπτικοακουστικό υλικό με τις προσωπικές στιγμές της με τον Χρήστο Ζαχόπουλο και στη συνέχεια αντέγραψε το μέρος του υλικού που εμφανίστηκε στην οθόνη του laptop της Τσέκου.






Όπως αναφέρεται στο βούλευμα, στην επίσκεψή της στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», η Εύη Τσέκου συνοδευόταν από τον εργατολόγο Χρήστο Νικολιτσόπουλο.






Όλοι, πάντως, οι κατηγορούμενοι απαλλάσσονται από το αδίκημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία, ενώ καταργούνται και οι περιοριστικοί όροι που τους είχαν επιβληθεί.
247 news