e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

«Δύσκολο αλλά θα τα δώσουμε όλα»

Προσγειωμένος ο Ότο Ρεχάγκελ, υπόσχεται ότι η Ελλάδα θα παλέψει κόντρα στην Αργεντινή. Τα πιθανά σενάρια πρόκρισης…






Μπορεί η χώρα να πετάει στα σύννεφα με την πρώτη νίκη της Εθνικής ομάδας σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, όμως ο ομοσπονδιακός τεχνικός, βάζει τα πράγματα στη σωστή τους βάση, προκειμένου...


να κρατήσει προσγειωμένους και τους ποδοσφαιριστές.






Ο Ότο Ρεχάγκελ, μίλησε στην ιστοσελίδα της FIFA, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την αντίδραση, το πάθος και τη θέληση της εθνικής ομαδας:






«Δυστυχώς το παιχνίδι ξεκίνησε όπως ακριβός και αυτό με τη Νότια Κορέα και ήμασταν από νωρίς πίσω στο σκορ. Η ομάδα μου χρειάστηκε κάποιο χρόνο για να επανέλθει. Μετά την κόκκινη κάρτα, ήμασταν κυρίαρχοι, αλλά υπάρχουν πολλά παραδείγματα που μία ομάδα με παίκτη παραπάνω, τελικά χάνει. Παρόλα αυτά αντιδράσαμε καλά μετά το γκολ που δεχθήκαμε, δείξαμε τρομερό πάθος και θέληση και γυρίσαμε το παιχνίδι».






Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στην πρόκληση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, με φόντο τη δεύτερη φάση του Μουντιάλ, σε έναν δρόμο που βρίσκει μπροστά της την Αργεντινή:






«Η Αργεντινή είναι ομάδα παγκόσμιας κλάσης, είναι ξεκάθαρα καλύτεροι από μας. Και πάλι, έχουμε ελπίδες, αλλά θα είναι πολύ δύσκολο. Είμαστε το αουτσάιντερ απέναντι στην Αργεντινή, αυτό είναι το μόνο σίγουρο, αλλά θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Προς το παρών, απολαμβάνουμε το ότι κερδίσαμε τη Νιγηρία».






Στην ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μίλησε και ο Βασίλης Τοροσίδης, που δήλωσε χαρούμενος για τον κόσμο:






«Δεν με νοιάζει τι θα γίνει τώρα. Είμαι απλά πολύ χαρούμενος για την ομάδα και για τον κόσμο που δεν σταμάτησε να πιστεύει σε μας.»






Τα σενάρια πρόκρισης της Ελλάδας






Ισοπαλία ή στην ιδανική περίπτωση νίκη επί της Αργεντινής και ταυτόχρονα ήττα της Νότιας Κορέας από τη Νιγηρία θέλει την ερχόμενη Τρίτη η Ελλάδα για να πάρει την ιστορική πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής.






Τα σενάρια πολλά αλλά για την εθνική μας τα πράγματα όμως θα ήταν σαφώς πιο εύκολα εν είχε σημειώσει τουλάχιστον ένα γκολ περισσότερο στο ματς με τους Νιγηριανούς. Αν το είχε πετύχει και προέκυπτε τριπλή ισοβαθμία στο φινάλε της πρώτης φάσης με τις Ελλάδα, Νότια Κορέα και Νιγηρία στους τρεις βαθμούς ( ισοβαθμία που θα έβγαινε από ήττα της Ελλάδας, ήττα και της Ν. Κορέας) η Εθνική μας θα ευνοείτο και θα έπαιρνε λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων την πρόκριση .






Οπως όμως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση η τριπλή ισοβαθμία είναι το απευκταίο σενάριο για την Εθνική μας






Αυτή τη στιγμή και η Ελλάδα και η Κορέα είναι στο -1 αλλά οι Κορεάτες έχουν ένα γκολ παραπάνω. Η Ελλάδα έχει 2-3 γκολ και η Κορέα 3-4 και στο ενδεχόμενο δική μας ήττας από την Αργεντινή και της Κορέας από τη Νιγηρία με το ίδιο σκορ, οι Κορεάτες θα έχουν το πλεονέκτημα..






Αν τα ματς Ελλάδας-Αργεντινής και Νότιας Κορέας-Νιγηρίας λήξουν ισόπαλα θα πρέπει η δική μας ισοπαλία επί της Αργεντινής να είναι με δύο γκολ περισσότερα .


Βέβαια η αρχή των όποιων υποθέσεων για την Εθνική μας είναι να μη χάσει από την Αργεντινή η οποία έχει μεν προκριθεί δεν έχει όμως εξασφαλίσει την πρωτιά στον όμιλο.






Για να μείνει δεύτερη η ομάδα του Μαραντόνα θα πρέπει να ηττηθεί από την Ελλάδα και να βάλει η Νότια Κορέα 4 ή 5 γκολ στους Νιγηριανούς






Υπάρχει και ένα «κουφό» σενάριο που μπορεί να αφήσει την Ελλάδα εκτός «16» ακόμη και με νίκη επί της Αργεντινής σε περίπτωση που προκύψει τριπλή ισοβαθμία μεταξύ Ελλάδας, Αργεντινής Νότιας Κορέας...






Τα κριτήρια πρόκρισης






Το πρώτο είναι η συνολική διαφορά τερμάτων, το δεύτερο η καλύτερη επίθεση συνολικά, το τρίτο τα μεταξύ των ομάδων που θα ισοβαθμήσουν αποτελέσματα, το τέταρτο η διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια, το πέμπτο η καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους παιχνίδια και αν και πάλι υπάρχει ισοβαθμία τότε θα υπάρξει κλήρωση από την οργανωτική επιτροπή.






http://theplayer.gr