e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Τα πρώτα γενέθλια γιορτάζει το Νέο Μουσείο Ακρόπολης

Το νέο Μουσείο της Ακρόπολης συμπλήρωσε στις 16 Ιουνίου τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του έχοντας υποδεχθεί πάνω από δύο εκατομμύρια επισκέπτες. Με αυτή την αφορμή άνοιξε τις πόρτες της και η πρώτη θεματική του έκθεση με τίτλο «Περικλής Ξανθίππου».





Ο πρόεδρος του μουσείου, καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής αναφέρει ανάμεσα σε άλλα σχετικά με τον ένα χρόνο λειτουργίας του μουσείου ότι «σε αυτό το διάστημα τέθηκαν ερευνητικοί, επιστημονικοί στόχοι, πραγματοποιήθηκε πρόοδος στον τομέα συντήρησης και στον τομέα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων».

Με αφορμή, λοιπόν, τον ένα χρόνο λειτουργίας του Μουσείου δόθηκαν στη δημοσιότητα στοιχεία και αριθμοί που αποδεικνύουν την ικανοποιητική λειτουργία του.

Το Μουσείο της Ακρόπολης είναι το πρώτο δημόσιο μουσείο της χώρας που λειτουργεί ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με 200 εργαζομένους και η φιλοδοξία του είναι να καλύπτει, όσο γίνεται, τις δαπάνες με δικά του έσοδα.

Ο Δ. Παντερμαλής έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στα σχολικά προγράμματα και τις παρουσιάσεις, αναφερόμενος στο σεμινάριο με θέμα «Ακρόπολη: εκπαίδευση και Μουσείο» που απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς και το οποίο παρακολούθησαν περισσότεροι από 2.500 εκπαιδευτικοί.

Ανακοινώθηκε ακόμα, ότι το εισιτήριο πρόκειται να παραμείνει στην τιμή των πέντε ευρώ για το 2011, ενώ επιτρέπεται και η ενοικίαση του εστιατορίου με όρους του Μουσείου.

NAFTEMPORIKI.GR