e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Στο ”απόσπασμα” Ντομενέκ και ”απατεώνες”!

Στο εκτελεστικό απόσπασμα έχουν στήσει τον προπονητή της Γαλλίας, Ραϊμόν Ντομενέκ, οι Γάλλοι δημοσιογράφοι τον οποίο θεωρούν τον μοναδικό υπαίτιο για την απογοητευτική πορεία των «τρικολόρ» στο Παγκόσμιο Κύπελλο και ακόμη μία αποτυχημένη παρουσία σε μεγάλη διοργάνωση.
Τα παράπονα και η γκρίνια των Γάλλων υπήρχε και πριν
την έναρξη του Μουντιάλ. Τα πράγματα άρχισαν να χειροτερεύουν μετά τη «λευκή» ισοπαλία με την Ουρουγουάη στην πρεμιέρα για να φτάσουν στο αποκορύφωμά τους με την χτεσινή ήττα με 2-0 από το Μεξικό.
Τα σχόλια κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά και τα σημερινά πρωτοσέλιδα των γαλλικών εφημερίδων αντικατοπτρίζουν πλήρως την κατάσταση, η οποία έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Χτες ο Γάλλος τηλεσχολιαστής που έκανε τη μετάδοση του αγώνα, δήλωσε ότι η ήττα των «τρικολόρ» είναι καταστροφή για το ποδόσφαιρο της χώρας.
Στο ίδιο μήκος κύματος και τα μεγαλύτερα σε κυκλοφορία έντυπα της Γαλλίας. Ο τίτλος «Les Imposteurs» στο πρωτοσέλιδο της «L’Equipe», που σημαίνει απατεώνες στα ελληνικά, είναι ο πιο βαρύς χαρακτηρισμός που αποδίδεται στους παίκτες του Ντομενέκ, σχολιάζοντας την δήθεν ποδοσφαιρική τους ιδιότητα. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, η ήττα από το Μεξικό είναι ένα από τα μεγαλύτερα «χαστούκια» που έχει δεχτεί το γαλλικό ποδόσφαιρο, ενώ ο Ντομενέκ είναι ο «απόλυτος φταίχτης».
Λιτός ο τίτλος της «Parisien» με το «αξιοθρήνητοι», ως «εφιάλτης των μπλε» σχολιάζει το χτεσινό ματς η «Liberation» με πρόσθετους χαρακτηρισμούς όπως «ομάδα χωρίς καρδιά», ενώ η «Le Figaro» αναφέρει «η Γαλλία ταπεινώθηκε από το Μεξικό».
Στο διαδίκτυο, μία ημέρα μετά το "ναυάγιο", η ιστοσελίδα "football.fr" γράφει ότι «ο Ντομενέκ πεθαίνει με τις ιδέες του», ενώ χαρακτηρίζει τους Γάλλους ποδοσφαιριστές «αποπροσανατολισμένους, ανίκανους να είναι παραγωγικοί και απελπιστικά απαθείς».
Ακόμη πιο ισοπεδωτικά ήταν τα σχόλια βετεράνων Γάλλων ποδοσφαιριστών αλλά και πολιτικών, οι οποίοι ως καλεσμένοι τηλεοπτικών εκπομπών, έκαναν λόγο για «χρεωκοπία» του γαλλικού ποδοσφαίρου κι επέρριψαν το μεγαλύτερο μέρος των ευθυνών στον Γάλλο τεχνικό, αλλά και στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, η οποία μετά το στραπάτσο στο Euro 2008, διατήρησε τον Ντομενέκ στον πάγκο.
Την ίδια στιγμή, ο αρχηγός των πάλαι ποτέ πρωταθλητών Ευρώπης, Πατρίς Εβρά αναγκάστηκε να παραδεχτεί δημόσια ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του είναι πλέον μικρή ομάδα.
«Οι εμφανίσεις μας στα ματς με την Ουρουγουάη και το Μεξικό απέδειξαν ότι πλέον είμαστε μικρή ομάδα. Η ήττα μας αποτελεί καταστροφή για το ποδόσφαιρο της χώρας μας» είπε ο Εβρά και συμπλήρωσε: «Το πάθημα στο EURO 2008 δεν μας έγινε μάθημα. Ομολογώ ότι δεν μπορούσα να προβλέψω τόσο κακές εμφανίσεις στο Μουντιάλ».


Πηγή: www.theplayer.gr/