e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Αξιοποιείται η ακίνητη περιουσία της Βουλής

Την εκμετάλλευση των ακινήτων της Βουλής στο πλαίσιο αναθεώρησης του σχεδιασμού για τις ανάγκες στέγασης των υπηρεσιών της, αποφάσισε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, κ. Φίλιππος Πετσάλνικος.


Μεταξύ άλλων προβλέπεται – αντί για την ενοικίαση κτιρίων με την υπογραφή προσυμφώνων, όπως έγινε κατά το 2009 – η αξιοποίηση κτιρίων που ανήκουν στη Βουλή, πολλά από τα οποία είναι νεοκλασικά ιστορικής αξίας που κινδυνεύουν με κατάρρευση.






Ο κ. Πετσάλνικος προχώρησε μάλιστα στην ακύρωση των προσυμφώνων που είχαν συναφθεί για τη μίσθωση κτιρίων, καθώς και στη μη ανανέωση συμβάσεων ενοικίασης, που θα επιβάρυναν τον προϋπολογισμό της Βουλής με τουλάχιστον 4.970.000 ευρώ ετησίως.

Παράλληλα, δόθηκε εντολή προς τις τεχνικές υπηρεσίες του Κοινοβουλίου να ολοκληρωθούν οι μελέτες και να προχωρήσουν οι εργασίες αποκατάστασης των κτιρίων που είναι ιδιοκτησίας της Βουλής, προκειμένου να μεταφερθούν σε αυτά υπηρεσίες, οι οποίες σήμερα στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα κτίρια, προκειμένου να μειωθεί η επιβάρυνση του προϋπολογισμού.

Τα κτίρια αυτά είναι:

- Το διατηρητέο νεοκλασικό κτίριο επί της οδού Βουλής 49, στο οποίο πρόκειται να φιλοξενηθούν υπηρεσίες που στεγάζονται σήμερα σε μισθωμένα κτίρια. Προγραμματίζεται να είναι έτοιμο το 2012.

- Το νεοκλασικό κτίριο επί της οδού Φιλελλήνων 23, όπου πρόκειται να μεταστεγαστεί το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και η Επιστημονική Υπηρεσία που βρίσκονται σε ενοικιαζόμενα κτίρια. Προγραμματίζεται να παραδοθεί σε χρήση το 2012.

- Προχωρά επίσης η αποκατάσταση των εσωτερικών χώρων και της στέγης στο διατηρητέο κτίριο επί της οδού Λένορμαν 218 (παλαιό Καπνεργοστάσιο), όπου στεγάζονται το Τμήμα Εκδόσεων και η εκτυπωτική μονάδα, το Τμήμα Ψηφιακών Εφαρμογών, το Τμήμα Συντήρησης Έργων Τέχνης,, το Τμήμα της Μπενακείου Βιβλιοθήκης, το Τμήμα Βιβλιοθήκης Πόλης κ.α. Προγραμματίζεται να είναι έτοιμο το 2011.


- Συνεχίζεται η μελέτη για την αποκατάσταση των ζημιών που έχει υποστεί λόγω παλαιότητας και η ιστορική Μπενάκειος Βιβλιοθήκη, που εκτιμάται ότι σε περίπου τέσσερα χρόνια θα μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι της, επί της οδού Κολοκοτρώνη, δίπλα από την Παλαιά Βουλή. Σήμερα λειτουργεί στο ιδιόκτητο κτίριο επί της οδού Λένορμαν 218.

NAFTEMPORIKI.GR