e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

H Έμα Σάπλιν ξανά στην Ελλάδα

Μετά τις δύο sold out συναυλίες της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον περασμένο Μάρτιο, η Έμα Σάπλιν έρχεται ξανά στην Αθήνα αυτή τη φορά στο Θέατρο του Λυκαβηττού, στις 14 Σεπτεμβρίου με τραγούδια από το νέο της δίσκο «Macadam Flower».


Ρομαντική, μυστηριώδης και γεμάτη πάθος η Έμα Σάπλιν συνδυάζει την ένταση και το συναίσθημα της όπερας με τον αισθησιασμό και την αμεσότητα της ποπ μουσικής. Με την εξαιρετική φωνή της που δεν μπορεί να ενταχθεί σε κατηγορίες ούτε να περιοριστεί σε κανόνες και μετά την επιτυχία του «Spente le stelle» και του δίσκου της «Carmine Meo», έρχεται για μια ακόμα φορά στην Ελλάδα για να μοιραστεί τις μουσικές της εμπειρίες με το αθηναϊκό κοινό.






Λίγα βιογραφικά στοιχεία






H Έμα Σάπλιν γεννήθηκε στο Παρίσι το 1974 και στην παιδική της ηλικία δεν είχε δώσει κανένα δείγμα της φωνητικής της ικανότητας και εξέλιξης.






Σε ηλικία 14 χρόνων πήρε τα πρώτα μαθήματα τραγουδιού. Αργότερα συμμετείχε σε ένα χέβι μέταλ συγκρότημα συμμαθητών της, αλλά καθώς καταλάβαινε ότι αυτό δεν ήταν το στιλ που της ταιριάζει, επέστρεψε στα μαθήματα κλασικού τραγουδιού.






Λίγο καιρό μετά, γνώρισε τον γάλλο συνθέτη Jean Patrick Capdvielle, ο οποίος διέκρινε το ταλέντο της, δέχτηκε να συνεργαστεί μαζί της και κάπως έτσι προέκυψε το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο «Carmine Meo» που κυκλοφόρησε το 1997 και εκτόξευσε την Έμα στην κορυφή.






Τα περισσότερα τραγούδια του δεύτερου δίσκου της, «Etterna» είναι δικά της και το υγρό στοιχείο είναι διαρκώς παρόν. «Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς να υπάρχει νερό τριγύρω» εξηγεί. «Το χρειάζομαι».






Πληροφορίες: Λυκαβηττός, στις 9 μ.μ., εισιτήρια 35, 45, 55, 65 ευρώ, 210-6465000. Προπώληση από Public (Σύνταγμα, Πειραιάς), Fnac (Γλυφάδα, Μοναστηράκι, Μαρούσι), www.i-ticket.gr