e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Γκολ και επενδύσεις


Έναν διαφορετικό τρόπο -πέρα από το στοίχημα- να βγάλει κανείς χρήματα από το Παγκόσμιο Κύπελλο που είναι σε εξέλιξη στην Αφρική, προτείνει ο γνωστός αρθρογράφος του Bloomberg, Mathew Lynn.








Αν και φαίνεται παράλογο να επενδύει κανείς τις οικονομίες του με βάση τα αποτελέσματα μιας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης,ο Lynn, μετά από έρευνα κατέστρωσε ένα επενδυτικό σχέδιο ανάλογα με τις πιθανότητες κατάκτησης της διοργάνωσης από κάποια χώρα.






Θεώρησε ως δεδομένο, ότι η επιτυχία και η αποτυχία μιας χώρας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, έχει επιδράσεις στην ψυχολογία ενός ολόκληρου λαού και είναι γνωστό ότι η οικονομία δεν είναι μόνο αριθμοί, αλλά και ψυχολογία.






Ο αρθρογράφος μελέτησε τις επιδράσεις που θα μπορούσε να έχει η πορεία μιας ομάδας στην οικονομία της χώρας που αντιπροσωπεύει και δίνει συμβουλές για επενδύσεις, ανάλογα με τις χώρες που δίνονται ως φαβορί από τους μπουκ.






*Νίκη της Ισπανίας: Ο αρθρογράφος συμβουλεύει να αγοράσουμε ευρώ. Υποστηρίζει ότι η Ευρώπη μπορεί να βοηθήσει Ελλάδα και Πορτογαλία, αλλά δεν αντέχει να χρηματοδοτήσει και την Ισπανία. Αν όμως οι Ίβηρες παρουν το Παγκόσμιο Κύπελλο, η χαρά του λαού θα είναι μεγάλη και η ισπανική κυβέρνηση θα μπορέσει να περάσει πιο εύκολα τα μέτρα λιτότητας, δεν θα χρειαστεί δάνειο και το ευρώ θα ανέβει!






*Νίκη της Βραζιλίας: Κερδίζει ο Κακά και η παρέα του, τρέχουμε να αγοράσουμε νομίσματα από τις BRICs (Βραζιλία, Ρωσία, Κίνα, Ινδία). Ο Lynn υποστηρίζει ότι μια ακόμα νίκη της Βραζιλίας, θα υπενθυμίσει σε όλους ότι υπάρχουν ανερχόμενες δυνάμεις στην παγκόσμια οικονομία, που έρχονται με φόρα, καθώς ο θρίαμβος θα προκαλέσει άνοδο της αξίας του νομίσματος όλων των χωρών του BRIC.






*Νίκη της Αργεντινής: Ο θεός Μαραντόνα και ο μεσσίας Μέσι, κάνουν το θαύμα τους. Αγοράζουμε μετοχές πετρελαίου και μεταλλευμάτων. Ο Mathew Lynn θεωρεί ότι αν λάβουμε υπόψη μας τις περιπέτειες του Ντιέγκο στο παρελθόν και το ότι πολλοί δεν τον αναγνωρίζουν ως προπονητή, ενδεχόμενη νίκη της Αργεντινής θα σημαίνει το εξής απλό: Δεν μετράει η διαχείριση και οι σωστές επιλογές, αλλά οι πρώτες ύλες. Οπότε θα στραφούν στις επενδύσεις σε πρώτες ύλες!






*Νίκη της Αγγλίας: Βάζουμε τα λεφτά μας στον FTSE 100. O λόγος; Πολύ απλός. Η οικονομία της Αγγλίας έχει μαύρα χάλια. Οι μισές τράπεζες έχουν εθνικοποιηθεί και η νέα κυβέρνηση παίρνει μέτρα λιτότητας. Αν η ομάδα του Καπέλο τα καταφέρει, θα αποδειχθεί ότι η Αγγλία ακόμα και όταν βρίσκεται στα χειρότερά της μπορεί να πετύχει. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μια τεράστια εθνική ανάταση, που θα οδηγήσει σε πίστη για έξοδο από την κρίση και τεράστια άνοδο του FTSE!






*Νίκη της Ολλανδίας: Αγοράζουμε μετοχές dot-com. Οι Ολλανδοί ξεκινούν και αυτή τη διοργάνωση με πολύ ταλέντο και μεγάλες προσδοκίες. Ωστόσο υπάρχει ο φόβος ότι το ταλέντο τους δεν θα μετουσιωθεί σε αποτελέσματα, κάτι που έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν. Αν όμως τα καταφέρουν, σύμφωνα με τον Lynn, οι επενδυτές θα συμπεράνουν ότι πολλές φορές ο ενθουσιασμός και η τεχνική οδηγούν στον θρίαμβο. Αυτό θα τους οδηγήσει στο να βάλουν τα χρήματά τους σε τεχνολογία και μετοχές dot-com σαν να ήμασταν πίσω στο 1999.






*Νίκη της Γερμανίας: Πουλάμε ότι ευρώ έχουμε. Η Γερμανία δεν έχει την ομάδα του παρελθόντος, ωστόσο βασίζεται στις παραδοσιακές αξίες της δουλειάς και της πειθαρχίας. Αν πάρει το Παγκόσμιο Κύπελλο, θα υπενθυμίσει σε όλους την ανωτερότητα των τευτονικών αξιών και το πόσο δίκιο έχουν όταν υποστηρίζουν ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να συνεχίσει να ζει στους ρυμούς των τεμπέληδων μεσογειακών. Αυτό θα οδηγήσει σε όξυνση της κρίσης συνείδησης της ΕΕ και πτώση του ευρώ






Σύμφωνα με την μελέτη του Mathew Lynn, αν το τουρνουά έχει γενικότερα επιτυχία ως διοργάνωση, θα ανέβουν οι αγορές της Αφρικής, καθώς θα αποδειχθεί ότι οι χώρες της Μαύρης Ηπείρου, έχουν κάνει μεγάλα βήματα προόδου.