e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Ο Μυτιληναίος κατά της κυβέρνησης

Εστειλε μήνυμα και στον Βενιζέλο;
Παράπονα για την κυβέρνηση και μάλιστα σοβαρά εξέφρασε ο "πράσινος" επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος ίσως για πρώτη φορά κατά την διάρκεια της επιχειρηματικής του δράσης. Ανεξαρτήτως  των δικαίων ή μη της τοποθέτησης του η αγορά ψάχνει να βρεί την αιτία 'φωτογραφίζοντας" ακόμα και έντονο παρασκήνιο που έχει να κάνει με  ,μελλοντικές επενδύσεις και διαφωνισμούς.
Το παράξενο είναι ότι ο Μυτιληναίος αναφέρθηκε ακόμα και στο Αβέρωφ και τα όσα έγιναν εκεί με τον γάμο του εφοπλιστή με την τηλεπερσόνα. Ηθελε να στείλει κάποιο μήνυμα στον Βενιζέλο;
Ο Μυτιληναίος  δεν έκρυψε την ανησυχία του για το επιχειρηματικό κλίμα στη χώρα μας  στη διάρκεια  της χθεσινής παρουσίασης στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών. Έχουμε φτάσει στο σημείο στην Ελλάδα η κερδοφορία, ο περιορισμός του κόστους, η σωστή ανάπτυξη εργασιών και η διεθνής ανταγωνιστικότητα να τιμωρούνται. Όπως είπε χαρακτηριστικά, το κράτος χρωστά στον όμιλο 70 με 80 εκατ. ευρώ σε ΦΠΑ επειδή είναι... ανταγωνιστικός και μπορεί να πραγματοποιεί εξαγωγές.









Το κράτος, είπε βάζει φόρους στις επιχειρήσεις, όχι επειδή προσδοκά αύξηση των εσόδων αλλά προκειμένου να διαφυλάξει πολιτικές ισορροπίες.
Για το Αβέρωφ έκανε λόγο για φαινόμενα σπατάλης  δεξιώσεις και πάρτυ τα οποία οφείλονται στο γεγονός οτι τα χρήματα έρχονται εύκολα, σπαταλώνται εύκολα χωρίς καμμιά περίσκεψη
"Κανείς δεν αντιδρά γιατί το σύστημα είναι επικεντρωμένο στο να «πάρει τα κεφάλια» όσων έχουν την ατυχή έμπνευση και έχουν αφιερώσει τη ζωή τους επιχειρώντας εντός των συνόρων. Δεν είναι τυχαίο αυτό που λένε ότι εάν μπορείς να κάνεις δουλειές στην Ελλάδα μπορείς να κάνεις δουλειές παντού. "