e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Ελλάς, Ελλάς, Ελλάς! Νικήσαμε τη Νιγηρία!

Μια ισοπαλία θέλουμε καλέ μας...Ντιέγκο! Τεράστια νίκη για την εθνική μας 2-1 σε βάρος της Νιγηρίας (..έπαιζε με 10 από το 33’ λόγω αποβολής του Καϊτά), αφήνει ανοικτό θεωρητικά τον δρόμο για την πρόκριση στους «16» αν συμβεί το...μέγα θαύμα μιας νίκης ή και ισοπαλίας κόντρα στην Αργεντινή (22/6). Στο EURO 2004 έγινε το πρώτο θαύμα. Γίνονται τα (ποδοσφαιρικά) θαύματα δυο φορές; Impossible is nothing!

Τα γκολ πέτυχαν Ούτσε 16’ με απευθείας χτύπημα φάουλ από...παιδικό λάθος της άμυνας και το τερματοφύλακα Αλέξανδρου Τζόρβα, ο Σαλπιγγίδης ισοφάρισε στο 44’ με σουτ-καραμπόλα και ο Βασίλης Τοροσίδης ολοκλήρωσε την «επική ανατροπή» στο 71’ με κοντινό σουτ. Πρώτα γκολ σε Μουντιάλ, πρώτη νίκη! Ιστορική στιγμή για την Ελλάδα, τον Γερμανό ομοσπονδιακό τεχνικό μας Οτο Ρεχάγκελ και τους διεθνείς μας. Η Ελλάδα έχασε μάλιστα ευκαιρίες και στο πρώτο ημίχρονο και απέδε4ιξε με την εμφάνιση της ότι αν...ξυπνούσε νωρίτερα, δεν έχανε δηλαδή με «κάτω τα χέρια» το ματς από τους Νοτιοκορεάτες (0-2) σήμερα θα βρισκόταν με το ένα πόδι στους «16»!
Η Αργεντινή «πήρε» με το εντυπωσιακό 4-1 τη Νότιο Κορέα και η μόνη ελπίδα μας είναι να...παίξει χαλαρά στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου, προκειμένου να κρατήσει δυνάμεις για τον επόμενο γύρο.
Η σύνθεση της Ελλάδας: Τζόρβας, Κυργιάκος, Παπασταθόπουλος (35’ Σαμαράς), Αβρ. Παπαδόπουλος, Βύντρα, Τοροσίδης, Κατσουράνης, Τζιόλης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Γκέκας (79’ Νίνης).
Η βαθμολογία του ομίλου: 1. Αργεντινή 6 (5-1), Νότιος Κορέα 3 (3-4), Ελλάδα 3 (2-3), Νιγηρία 0 (1-3). Η Ελλάδα με ισοπαλία θέλει νίκη της Νιγηρίας επί της Ν.Κορέας!