e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Με προβλήματα οι μετακινήσεις

Μετ' εμποδίων θα πραγματοποιηθούν σήμερα οι μετακινήσεις στο Λεκανοπέδιο λόγω της πεντάωρης στάσης εργασίας από τις 11.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα σε όλα τα μέσα μεταφοράς.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς διαμαρτύρονται για τις περικοπές στους μισθούς, τις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό και με θεσμικά αιτήματα.
Επίσης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών θα πραγματοποιήσει τετράωρη στάση εργασίας σε ΟΣΕ και προαστιακό από τις 12.00 έως 16.00 συνεχίζοντας την αντίδρασή της στα σχέδια της κυβέρνησης για τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, την ιδιωτικοποίηση του σιδηροδρόμου, την πώληση της περιουσίας του και την κατάργηση θέσεων εργασίας.
Παράλληλα, σε διαδοχικές στάσεις εργασίας, γεγονός που ουσιαστικά σημαίνει ότι οι συρμοί θα μείνουν ακινητοποιημένοι, θα προχωρήσουν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Μετρό σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους περίπου 285 συμβασιούχους συναδέλφους τους, των οποίων οι συμβάσεις δεν ανανεώνονται, καθώς κρίθηκαν παράνομες από τον Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης.
Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν από την Παρασκευή επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, χωρίς ωστόσο να έχει ληφθεί τελική απόφαση.
Χθες, οι συμβασιούχοι προχώρησαν σε κατάληψη των γραφείων της ΑΜΕΛ (Εταιρείας Λειτουργίας του Μετρό) στην Κηφισού, στο ύψος των Σεπολίων και είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν εκεί μέχρι αργά το απόγευμα.