e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Το ευρώ φθίνει καθώς η ευρωπαϊκή κρίση χρεών εξαπλώνεται

Δεύτερη ημέρα απωλειών για το ευρώ έναντι γιεν και δολαρίου, καθώς οι ενδείξεις εξάπλωσης της κρίσης χρεών στην Ευρώπη αυξάνουν τις ανησυχίες για τη βραδεία ανάκαμψη της περιοχής.
Το ευρώ έπεσε για πρώτη φορά την τελευταία 8ετία κάτω από τα 110 γιεν, ένδειξη ότι βρίσκεται σε νέο καθοδικό μονοπάτι, καθώς το ΔΝΤ κάλεσε επειγόντως την Ισπανία να διευθετήσει τα προβλήματα του τραπεζικού της τομέα προσθέτοντας έτσι στις φημολογίες πως ο χρηματοπιστωτικός κλάδος στην Ευρώπη αντιμετωπίζει περισσότερες ζημίες προσεχώς.

Το γιεν ισχυροποιήθηκε καθώς τα εμπορικά πλεονάσματα της Ιαπωνίας τής επιτρέπουν να μην εξαρτάται από ξένο δανεισμό και έτσι το νόμισμα της χώρας επωφελείται πάντα από διεθνείς κρίσεις, λειτουργώντας ως ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο. Αντίθετα, το γουόν επλήγη λόγω της κρίσης Νότιας-Βόρειας Κορέας.
"Ανησυχώ τι θα κάνουν οι σχεδιαστές της οικονομικής πολιτικής για να συγκρατήσουν την κρίση του χρέους και να μην απλωθεί από την Ελλάδα στην Ισπανία και τη Πορτογαλία" δήλωσε ο Tetsuya Inoue, επικεφαλής έρευνας της Nomura Research Institute μιας από τις μεγαλύτερες χρηματιστηριακές εταιρίες της Ιαπωνίας."Η οικονομική ανάκαμψη δεν μπορεί παρά να χάσει σε ορμή, ενώ το ευρώ θα παραμείνει υπό πίεση" δήλωσε.
Το ευρώ έπεσε σε 1,2284 από 1,2372 όταν το χαμηλό της 19 Μαΐου είναι 1,2144.

Πηγή: enet.gr