e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Νέο χτύπημα τυφώνα!

Νέο χτύπημα τυφώνα! Ο τυφώνας Θανάσης Γιαννακόπουλος ξαναχτύπησε για τρίτη φορά τις τελευταίες ημέρες και σε αυτή την τοποθέτησή του ήταν ακόμα πιο επιθετικός βάζοντάς τα με όλους και με όλα!



Με δηλώσεις του στο «High Channel» και στην εκπομπή των οπαδών του «τριφυλλιού», εξέφρασε ακόμη μια φορά την στήριξή του στον Νικόλα Πατέρα και ξεκαθάρισε ότι κανείς από την οικογένειά του δεν ενδιαφέρεται για την προεδρεία της ΠΑΕ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος:

-Ο κ. Πατέρας είπε ότι τα 90εκ. είναι ταμειακό έλλειμμα από το 1979-2008

«Εδώ γίνεται μια παρανόηση. Εγώ δεν λέω ότι είναι ηθελημένη. Είναι αλήθεια ότι την ώρα που ανέλαβε ο Νίκος Πατέρας το άνοιγμα ήταν 80τόσα εκατομμύρια από την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Όταν μιλάω, δεν μιλάω για πρόσωπα, αλλά για καταστάσεις. Σε τρία χρόνια από σήμερα, ο Παναθηναϊκός θα χρωστά 162εκατ. και θα έχει άνοιγμα 90εκατ. στο ταμείο του».

-Ο κ. Πατέρας είπε ότι το έλλειμμα είναι 5εκατ. συν 10εκατ. λόγω της παρακράτησης φόρου που από 20% έγινε 40%...

«Εγώ τα έξοδα του Παναθηναϊκού δεν τα ξεκαθαρίζω αν είναι εφορίες ή όχι. Εγώ λέω ότι θα υπάρχει έλλειμμα 162εκατ. ευρώ στο τέλος του 2012. Είναι αλήθεια ή όχι. Είναι αλήθεια ότι μιλάμε για μεταγραφές 2-3 και 4εκατ. Ναι ή όχι; Είναι αλήθεια ή όχι ότι η αποτίμηση σήμερα είναι 112εκατ. ευρώ, ενώ όταν επρόκειτο να γίνει το πολυμετοχικό σχήμα μας έλεγαν 200εκατ. Και θέλετε να σας πω και κάτι άλλο, όπως το είπα και μέσα στο Δ.Σ. Ποιος κάνει τις μεταγραφές και ποιος πετάει τα εκατομμύρια σαν πετσετάκια; το είπα και μόλις μου είπε ο Νίκος Πατέρας ότι εγώ έδωσα τις εντολές, τότε σταμάτησα και είπα: είναι υπεράνω υποψίας. Δεν είναι δυνατόν να κάνουν 4εκατ., 50.000 ο Μελίσσης και 4εκατ. ο Χριστοδουλόπουλος. Να μην πω και για τον Μάτος που είναι 8εκατ. Πρέπει να τα ξέρει όλος ο κόσμος. Να αναφέρω και για τον Σισέ για 20εκατ. πολύ καλά κάνανε.

Έχουν από κάτω, όμως, για τους λοιπούς ποδοσφαιριστές ένα κονδύλιο 28εκατ. Ποιοι είναι αυτοί και πως είναι δυνατόν να αναφέρει τέτοια η εταιρεία. Προσέξτε, δεν ρίχνω καμία αιχμή για τον Πατέρα. Εγώ λέω για τη μελέτη που μου έφεραν να τη διαβάσω και να την εγκρίνω. Τέτοια πράγματα εγώ σα Γιαννακόπουλος δεν πρόκειται να τα εγκρίνω ποτέ και για τίοποτα. Δεν πουλάω παναθηναικοφροσίνη, αλλά πρέπει ο κόσμος του ΠΑΟ να ξέρει την αλήθεια. Ας βγει όποιος θέλει να με διαψεύσει και να πει ότι τα νούμερα που είπα δεν είναι πραγματικά. Ας μας δώσουν μια εξήγηση. Πληρώσαμε για 200εκατ., αγοράσαμε το 40% για 80 και μαζέψαμε 64. Όποιος θέλει ας βγει να πει ότι σήμερα δεν έγινε η αποτίμηση του Παναθηναϊκού για 112εκατ. και διερωτόμαι. Από τα χρήματα που ήταν στην αρχή μέχρι τα 112, τα υπόλοιπα τι είναι; Ζημιές είναι; Τι είναι; Δεν βγήκα για να μιλάω για εκατομμύρια, αλλά επιτέλους πρέπει να καταλάβουν. Τον κόσμο του ΠΑΟ δεν μπορεί να τον κοροϊδεύει κανένας. Πρέπει να καθίσουν σε ένα τραπέζι κι να τα βρουν. Δεν μπορεί αυτοί οι άνθρωποι, οι οικονομικοί παράγοντες, Παναθηναϊκοί σωστοί να μην κάθονται στο τραπέζι για να βρουν λύση. Γιατί πάνω απ΄όλα είναι ο ΠΑΟ και όχι τα πρόσωπα. Είτε ο αδελφός μου λέγεται, είτε Πατέρας είτε Βαρδινογιάννης. Όλοι πρέπει να καταλάβουν ηθική, τυπική κι ουσιαστική υποχρέωση απέναντι στον ΠΑΟ».

-Ο κόσμος του ΠΑΟ έχει απογοητευτεί από ορισμένες κινήσεις μιας εφημερίδας...

«Θες να απαντήσω με το χέρι στην καρδιά; Το έχω τονίσει 1.000.000 φορές. Πρώτα είμαι αντιολυμπιακός και μετά Παναθηναϊκός. Υπήρξαν πολλά δημοσιεύματα που ήταν κατάπτυστα. Αυτό δεν αφορά εμένα, αλλά κάποιους άλλους. Αυτά έχουν φέρει τον ΠΑΟ εδώ. Είναι δυνατόν να παίρνεις το νταμπλ, να έχεις τον Ολυμπιακό από κάτω να είσαι έτοιμος να κάνει δυναστεία και να γίνονται αυτά τα παρατράγουδα. Ντροπή και αίσχος σε όλους, το λέω εγώ ο Θανάσης ο Γιαννακόπουλος και δεν με ενδιαφέρει τι θα σκεφτεί ο καθένας για αυτά που είπα. Το λέω με το χέρι στην καρδιά και καταλάβετε το: αν δεν αλλάξουν κάποια πράγματα, αν δεν μπάσουν δημοσιογράφους μέσα ο ΠΑΟ θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Ο κόσμος πρέπει να μαθαίνει αλήθειες και όχι παραπληροφόρηση».

-Αν σας δοθούν εξηγήσεις για τα λεφτά, εσείς θα θέσετε υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου;

«Όταν σε αυτό το θώκο που λέγεται προεδρεία του ΠΑΟ έχει καθίσει ένας Απόστολος Νικολαΐδης που έχω θητεύσει κοντά του. Ήταν ένας Λουκάς Πανουργιάς, ονόματα τεράστια στον κόσμο του Παναθηναϊκού εγώ θεωρώ τον εαυτό μου πολύ λίγο να μπορέσω να καθίσω σε αυτόν τον θώκο. Και αυτά που διαβάζω ότι θα βάλουν πρόεδρο τον Θανάση είναι αποκυήματα φαντασίας και έξω από την πραγματικότητα. Δεν το δέχτηκα γιατί αισθάνομαι πολύ αδύναμος να κάτσω σε έναν τέτοιο θώκο. Το θέμα δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά και πραγματικό. Γιατί κοιτάξτε να δείτε είμαι και κάποιας περασμένης ηλικίας. Κάποτε μπορεί να είχα τη φιλοδοξία και τη σκέψη. Εγώ ακόμα συνεχίζω να πιστεύω ότι ήταν ένα πολύ μεγάλο λάθος να δημιουργηθεί θέμα Πατέρα. Η ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει λέμε στο μπάσκετ και δεύτερον ο ΠΑΟ είναι απόλυτα επιτυχημένος. Πως είναι δυνατόν να καθίσω στη θέση ενός επιτυχημένου, να κάνω τι ρε παιδιά παραπάνω; Για όνομα του Θεού. Πρέπει να κάτσουν όλοι και να καταλάβουν ότι ο ένας πρέπει να σέβεται τον άλλον. Δεν γίνεται κάτω από αυτές τις συνθήκες της πολυμετοχικότητας ο ΠΑΟ να πάει μπροστά. Φέτος πήραμε το νταμπλ, δεν ξέρω αν του χρόνου ακολουθήσουμε την ίδια πορεία».

-Πιστεύετε ότι ο κ. Πατέρας θα παραμείνει ως πρόεδρος;

«Υπάρχουν νόμοι και διατάξεις. Την Παρασκευή που πρέπει να πάμε στο ΔΣ. Πως θα πάμε. Αυτό είναι παράτυπο. Τον πρόεδρο του ΔΣ. τον βγάζει η Γ.Σ. Το Δ.Σ. δεν μπορεί να βγάλει τον πρόεδρο, μόνο η γενική συνέλευση των μετόχων. Επομένως αυτό θα γίνει στις 18 Ιουνίου και όχι την ερχόμενη Παρασκευή. Μην κοροϊδεύουν τον κόσμο. Πως θα βγάλεις πρόεδρο απτη μια που έχει παραιτηθεί και απτήν άλλη όταν βάσει νόμου πρέπει να περάσουν απ'τη μέρα που θα καλέσει τη Γ.Σ. 20 μέρες. Το βασικό θέμα της συνεδρίασης της Παρασκευής είναι η εκλογή προέδρου Δ.Σ. Δεν μπορεί να γίνει. Ούτε από το καταστατικό ούτε από τον νόμο. Τι θα κάνουν ένας Θεός ξέρει. είναι μεγάλο λάθος που θα πάμε με υπηρεσιακή διοίκηση μέχρι τις 18 Ιουνίου γιατί θα έχει περάσει χρόνος. Δεν θα μπορούν να γίνουν μεταγραφές, ο ΠΑΟ δεν θα δυναμώσει. Ο ΠΑΟ είτε το θέλουν ορισμένοι θα προχωρήσει και πρέπει να προχωρήσει. Όχι μόνο στον ελληνικό χώρο, αλλά κυρίως στον ευρωπαϊκό. Ότι έγινε στο μπάσκετ πρέπει να γίνει και στο ποδόσφαιρο. Ούτε ο Παύλος, ούτε κανένα μέλος της οικογενείας μου δεν ενδιαφέρεται για την προεδρεία της ΠΑΕ. Κάποιοι χρησιμοποιούν το όνομα Γιαννακόπουλου για να παίζουν παιχνίδια».

-Κρατάμε αυτό για ενότητα και τη στήριξη σας στον Πατέρα...

«Το είπα και δεν το παίρνω πίσω. Εγώ είμαι άντρας και Παναθηναϊκός. Πάνω απ' όλα βάζω το συμφέρον του ΠΑΟ. Θέλω να πω σε όλους τους φίλους της ομάδας να βάλουν στο μυαλό τους ότι πρέπει να υπάρχει διαφάνεια. Αν υπάρχει διαφάνεια δεν μπορεί κανένας κατεργάρης και κανένας κουτοπόνηρος να περνάει τη γραμμή του στον κόσμο. Ο κόσμος είναι η δύναμη του ΠΑΟ. Αυτός αντιπροσωπεύει τον Παναθηναϊκό και όχι κάτι λεφτάδες που βάζουν τα λεφτά πάνω από το συναίσθημα».

Πηγή: gazzetta.gr