e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Στην Αθήνα για τον «Καλλικράτη»

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhqn5eDh6aIVHLMXfHJZI41IbOSAJs7aPF81WpA55xHSgdQ-BiKwT4LJZtKtUtz1Wf5TshZxJG3fNHHCIt86JES6Ntf4UPAjFRA6YxaMwZkoA5JszquqOsQUbxjD6NpxqSTcOJHUUBkXeM/s400/%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B7%CF%82.jpg

Την ώρα που εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο «Καλλικράτης», κάτοικοι και φορείς από δήμους όλης της Ελλάδας κορυφώνουν τις κινητοποιήσεις τους, κάνοντας αισθητή την παρουσία τους στην πρωτεύουσα.
Όσοι βρεθούν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, ίσως συναντήσουν τους Κρητικούς, οι οποίοι έφτασαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά με το «Κρήτη 1» έχοντας σκοπό να μεταβούν στο Μέγαρο Μαξίμου και το Υπουργείο Εσωτερικών.

Οι αστυνομικοί τούς… έπεισαν να μην προσεγγίσουν το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά να κατευθυνθούν πεζή προς το Υπουργείο Εσωτερικών, όπου πραγματοποιούν ειρηνική διαμαρτυρία αυτή την ώρα, μοιράζοντας ρακί, σκαλτσούνια και κρητικά εδέσματα στους περαστικούς. Ζητούν να μην συνενωθούν οι δήμοι τους με τον δήμο Ηρακλείου.





Στην πρωτεύουσα βρίσκεται, επίσης, ομάδα κατοίκων και φορέων του Δήμου Δοξάτου Δράμας, αλλά και κάτοικοι της Κοζάνης, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το σχέδιο «Καλλικράτης» που προβλέπει τη δημιουργία του ενιαίου Δήμου Βοΐου, με έδρα τη Νεάπολη.

Το επίμαχο αυτοδιοικητικό νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί μετά από πέντε συνεδριάσεις. 

Πηγή: zougla.gr