e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Διάσταση απόψεων

Διάσταση απόψεωνΠολύ δύσκολα θα υπάρξει συνεργασία ανάμεσα στον Σωκράτη Κόκκαλη και τον Βαγγέλη Μαρινάκη έπειτα από όσα συνέβησαν στις περυσινές διαπραγματεύσεις, αλλά και μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Πειραιώτη εφοπλιστή.


Οι άνθρωποι που γνωρίζουν καλά και τις δύο πλευρές εκτιμούν ότι δύσκολα θα καταλήξουν σε συμφωνία αφού κανένας δεν είναι διατεθειμένος να βάλει νερό στο κρασί του. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης φέρεται ενοχλημένος από την περυσινή εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με τον Σωκράτη Κόκκαλη.

Περίμενε μια απάντηση από τον πρόεδρο των «ερυθρολεύκων», ο οποίος μετά την πρόκριση της ομάδας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ δεν επικοινώνησε μαζί του. Αυτός ίσως να ήταν και ο λόγος που ο Μαρινάκης εμφανίστηκε τόσο επιθετικός στις δηλώσεις του. Έπειτα ο Πειραιώτης εφοπλιστής από αυτά που δήλωσε, γίνεται κατανοητό ότι θέλει να πάρει «καθαρή» την ΠΑΕ χωρίς χρέη. Παράλληλα, επιθυμεί να του παραχωρήσει ο Κόκκαλης το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών χωρίς αντίτιμο.
Από την πλευρά του ο Κόκκαλης φέρεται να «στράβωσε» με την κίνηση του Μαρινάκη να τοποθετηθεί δημόσια στον Τύπο για την αγορά της ΠΑΕ Ολυμπιακός, καθώς θα προτιμούσε να συζητήσει πρώτα με τον ίδιο. Επίσης δεν είδε με καλό μάτι την πρόθεση του γνωστού εφοπλιστή να ζητήσει το 78% της ΠΑΕ χωρίς να δώσει ούτε ευρώ στον ίδιο, ζητώντας του παράλληλα να πληρώσει όλα τα χρέη. Αλλά ακόμα και αν ισχύει, αυτό που διέρρευσε ο Μαρινάκης θελήσει να βάλει 50 εκατομμύρια ευρώ για μεταγραφές και προπονητή, δεν μπορεί να ισχύει από τη στιγμή που δεν δείχνει διατεθειμένος να αγοράσει μετοχές.
Το γυαλί φαίνεται πως έχει ραγίσει για τους δύο ισχυρούς άνδρες και θεωρείται δύσκολο να υπάρξουν νέες συζητήσεις. Ο Κόκκαλης θα επιθυμούσε να παραχωρήσει την ΠΑΕ σε έναν επενδυτή που τον θεωρεί αξιόπιστο. Είναι γνωστό εξάλλου, ότι προτιμά τους Αγγελόπουλους, αλλά αυτό το σενάριο προς το παρόν μοιάζει απίθανο.
Από εκεί και πέρα όπως αναφέρει ο «Πρωταθλητής» ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει την Τρίτη από τη Μύκονο για να αναχωρήσει για το εξωτερικό. Όχι όμως για το Λονδίνο όπου βρίσκεται ο Μαρινάκης διότι δεν έχει προγραμματιστεί κάποιο ραντεβού μεταξύ των δύο ανδρών.
Τέλος σε ότι αφορά στην αποτίμηση της ΠΑΕ, έχουν γίνει δύο. Η μία της Deloitte η οποία υπολογίζει τη αξία της εταιρείας στα 120 εκατομμύρια ευρώ και η άλλη της Eurobank που φτάνει τα 70 εκατ. ευρώ. Ακόμα πάντως, δεν έχει διευκρινιστεί αν θα υπάρξει και τρίτη.

Πηγή: gazzetta.gr