e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Αποπληρωμή φόρων ακόμη και σε 9 δόσεις

Σχέδιο - ανάσα για τους φορολογούμενους επεξεργάζεται το υπουργείο οικονομικών, σε μία προσπάθεια να διευκολύνει τους πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους που προκύπτουν από τα εκκαθαριστικά.

Με τις φορολογικές επιβαρύνσεις να έχουν αυξηθεί σε σχέση με πέρυσι, και μπροστά στον κίνδυνο οι πολίτες να μην υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση, η ηγεσία του υπουργείου οικονομικών επεξεργάζεται τμηματικής καταβολής των φόρων ακόμη και σε εννέα δόσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Τα Νέα, στο υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζονται σχέδιο σύμφωνα με το οποίο οι δόσεις για την εξόφληση των φόρων από 3 διμηνιαίες που είναι σήμερα κατ' ανώτατο όριο να επεκταθούν και να μπορεί κανείς να πληρώσει πέραν αυτών που ισχύουν σε 6 ή ακόμη και σε 9 μηνιαίες δόσεις ώστε να μη βρεθούν οι πολίτες με ληξιπρόθεσμα χρέη.

Το πρώτο σενάριο που επεξεργάζονται στο υπουργείο Οικονομικών είναι να πληρώνεται ο φόρος σε 6 διμηνιαίες δόσεις αντί για 3 σήμερα ενώ το δεύτερο και πιο επικρατέστερο είναι να πληρωθεί έως το τέλος του έτους ο φόρος σε 3 διμηνιαίες δόσεις αν γίνει η εκκαθάριση έως τα τέλη Ιουλίου και στη συνέχεια όποιος αντιμετωπίζει πρόβλημα να εξοφλήσει το υπόλοιπο σε 6 μηνιαίες δόσεις.

Ωστόσο, το όποιο σχέδιο αποφασιστεί θα πρέπει να λάβει και την έγκριση της τρόικας ώστε να διατηρηθούν οι διμηνιαίες δόσεις (τρεις εάν ο φόρος βεβαιωθεί μέχρι και τον Ιούλιο, δυο αν ο φόρος βεβαιωθεί Αύγουστο και Σεπτέμβριο και μια δόση αν η βεβαίωση γίνει από τον Οκτώβριο και μετά) και μετά να υπάρχει η δυνατότητα για 6 μηνιαίες δόσεις.
dealnews.gr