e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Ρωσικός αέρας επενδύσεων


Πώς η ακυβερνησία παγώνει τις κινήσεις

Η εικόνα ακυβερνησίας θολώνει τα νερά με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο στην ελληνική πολιτική σκηνή.


«Θέλουμε να επενδύσουμε στην Ελλάδα, ωστόσο περιμένουμε μέχρι να σχηματιστεί κυβέρνηση και να ξεκαθαρίσει το τοπίο» ανέφεραν Ρώσοι επιχειρηματίες μιλώντας στο δεύτερο ελληνορωσικό επενδυτικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Ερέτρια της Εύβοιας.

Οι ίδιοι, ωστόσο, κάλεσαν την κυβέρνηση που θα προκύψει, να υπολογίζει τους Ρώσους επενδυτές καθώς όπως είπαν «οι συνεργασίες που χτίζουν στην Ελλάδα σήμερα έχουν μακροπρόθεσμο ορίζοντα».

Σε αναμονή τα ρωσικά κεφάλαια


Οι Ρώσοι επιχειρηματίες, έχοντας στο στόχαστρο τους τομείς ενέργειας, με επίκεντρο την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και της ΔΕΣΦΑ, ο τουρισμός, η αγορά ακινήτων (real estate), οι μεταφορές αλλά και οι εξαγωγές ελληνικών αγροτικών προϊόντων τονίζουν ότι υπάρχουν στις ρωσικές τράπεζες έτοιμα κεφάλαια προς αξιοποίηση για επενδύσεις στην Ελλάδα αλλά και το αντίστροφο, δηλαδή κεφάλαια για Έλληνες επιχειρηματίες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στη Ρωσία.

Ιδιαίτερη πρόοδος έχει παρατηρηθεί στους τομείς του τουρισμού και των εξαγωγών καθώς το 2011 οι Ρώσοι τουρίστες ανήλθαν σε 650.000 ενώ οι ελληνικές εξαγωγές προς τη Ρωσία έφθασαν τα 500 εκατ. ευρώ.

Ο πήχης μπαίνει ακόμη πιο ψηλά για το 2012, με τις αφίξεις Ρώσων να εκτιμώνται σε 1 εκατομμύριο και τις εξαγωγές να προσεγγίζουν το 1 δισ. ευρώ.
dealnews.gr