e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Οι Έλληνες δεν πληρώνουν φόρους". Η Λαγκάρντ;


Προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων με τις δηλώσεις της για τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, συνιστώντας στους Έλληνες να "μην περιμένουν καμία συμπάθεια" και ότι τώρα "ήρθε η ώρα να πληρώσουν τους φόρους τους". Πόσο όμως μπορεί η ίδια να υπερηφανεύεται για τη φορολογική της συνέπεια;...
Αναρτήσεις στο Διαδίκτυο βγάζουν στη φόρα τα φορολογικά αμαρτήματα της Λαγκάρντ, η οποία δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ φόρο αν και το εισόδημά της ανέρχεται στα 380.939 ευρώ ετησίως...

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Monde ήδη από τον Ιούλιο του 2011 η ιστοσελίδα www.toutsurlesimpots.com (Τα πάντα για τους φόρους) έγραφε ότι η Λαγκάρντ υπάγεται σε ειδικό φορολογικό καθεστώς, λόγω της θέσης της ως διεθνούς διπλωματικής υπαλλήλου. Ως εκ τούτου, το εισόδημά της από το ΔΝΤ δεν φορολογείται.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα άρθρα 34 και 38 της Σύμβασης της Βιέννης που υπογράφηκε το 1961, "ο μισθός του διπλωματικού αντιπροσώπου απαλλάσσεται απ’ όλα τα τέλη και τους φόρους σε εθνικό, περιφερειακό ή δημοτικό επίπεδο.

Είναι όμως υπόχρεος να πληρώνει φόρους για την ιδιωτική ακίνητη περιουσία που βρίσκεται στη χώρα του ή για συγκεκριμένες υπηρεσίες".

nooz.gr