e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Ρομπάι: Η Γερμανία αποδέχεται επιτέλους την ευθύνη της


Επέκρινε τη Γερμανία ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, επειδή διαμαρτύρεται για το κόστος της διευθέτησης της κρίσης στην ευρωζώνη, αλλά πρόσθεσε πως πιστεύει ότι η Γερμανία αποδέχεται την ευθύνη επιτέλους.

Σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Χούμπολτ του Βερολίνου, ο κ. Ρομπάι ανέφερε: «μερικές φορές έχω την εντύπωση ότι ορισμένοι Γερμανοί αισθάνονται ότι αναγκάζονται να αναλάβουν την αποκλειστική ευθύνη για την κρίση του χρέους".

«Αυτό δεν είναι αλήθεια. Το ένα τέταρτο (της βοήθειας) προέρχεται από το γερμανικό βαλάντιο και αυτό σημαίνει ότι τα τρία τέταρτα προέρχονται από τα βαλάντια των άλλων χωρών της ευρωζώνης».

Ο κ. Ρομπάι μίλησε «το γεγονός ότι η επίλυση της κρίσης παίρνει πολύ χρόνο, περισσότερο απ΄ ότι αναμενόταν, ας είμαστε ειλικρινείς", αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία ότι "οι Γερμανοί θα ξεπεράσουν την μάλλον επιφυλακτική τους στάση και θα ρίξουν όλο τους το βάρος στην ΄περισσότερη Ευρώπη΄».

«Κάθε χώρα --και σκέπτομαι ιδιαίτερα την Ελλάδα-- δεν είναι μόνο υπεύθυνη για τον εαυτό της, αλλά και για τη νομισματική ένωση ως σύνολο».


dealnews.gr