e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Αυξήθηκε στο 50% η πιθανότητα εξόδου από το ευρώ

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται πτωτικά, μετά την προειδοποίηση για ασθενή οικονομικά αποτελέσματα το πρώτο τρίμηνο από την ελβετική τράπεζα UBS και εν όψει της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων στην Αθήνα για το δεύτερο πακέτο στήριξης στην Ελλάδα.

Η ισοτιμία του ευρώ εκινείτο το πρωί πτωτικά, αλλά στη συνέχεια ανέκαμψε και έφθασε στα 1,3141 δολάρια, καταγράφοντας οριακά κέρδη.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του τραπεζικού ομίλου Citigroup Γουίλεμ Μπούιτερ δήλωσε ότι η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ τους επόμενους 18 μήνες αυξήθηκε στο 50% από 25% έως 30%.

Η θέληση των πιστωτών να στηρίξουν την Ελλάδα έχει "μειωθεί σημαντικά", αναφέρουν ο κ. Μπούιτερ και ο κ. Ιμπραήμ Ραμπαρί σε σημείωμά τους.

Οι δύο οικονομολόγοι εκτιμούν ως "μέτριο" το κόστος από ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, επειδή το ντόμινο θα "περιοριζόταν με μέτρα πολιτικής, αν χρειαζόταν".


Οι δύο οικονομολόγοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα επιτύχει μια συντεταγμένη, αλλά το πιθανότερο υποχρεωτική, αναδιάρθρωση του χρέους της.
NOOZ.GR