e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Κουβέλης: Γυρίζουν τη χώρα δεκαετίες πίσω


«Χτύπημα σε βάρος των ανθρώπων της μισθωτής εργασίας και νέα ύφεση» προβλέπει ο Φώτης Κουβέλης με την υπογραφή του νέου μνημονίου.


Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κατηγόρησε την κυβέρνηση Παπαδήμου αλλά και την κυβέρνηση Παπανδρέου ότι συζήτησαν για την κρίση με λογιστικούς και όχι πολιτικούς όρους ξεκαθάρισε όμως για μία ακόμη φορά ότι διαφωνεί κάθετα με τα σενάρια περί επιστροφής στη δραχμή.

«Αυτή η εκκίνηση από το μηδέν θα έχει αρνητικές συνέπειες. Θα επιστρέψει τη χώρα δεκαετίες πίσω με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για μισθούς και συντάξεις. Θα αγοράζουμε σε τιμές ευρώ και θα πληρώνουμε με δραχμές. Δεν είμαι σύμφωνος με την επιστροφή στη δραχμή» είπε ο κ. Κουβέλης.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς έκλεισε για μία ακόμη φορά την πόρτα σε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ ως προς τη δυνατότητα συγκρότησης ενός ισχυρού αντιμνημονιακού μετώπου:

«Δεν αρκεί η απλή αντιμνημονιακή βάση. Υπάρχουν δυνάμεις με απόψεις συγκεκριμένες για τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και την παραμονή στην ευρωζώνη κάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πάντως ο κ. Κουβέλης επανέλαβε ότι δεν θα πρέπει η χώρα να μείνει κυβέρνηση και επεσήμανε για μία ακόμη φορά ότι η όποια συζήτηση θα γίνει για το ποιος θα κυβερνήσει πρέπει να βασίζεται σε συγκεκριμένες πολιτικές ισοδύναμων μέτρων που θα εκφραστούν με μία «φερέγγυα πολιτική συμπεριφορά από φερέγγυα πρόσωπα»...
dealnews.gr