e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Καπελέρης: "Δεν έκανα κάτι με το οποίο να έχει ζημιωθεί το ελληνικό Δημόσιο"

Για μια κοινή απόφαση στο υπουργείο Οικονομικών παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων αλλά και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου μίλησε ο πρώην Γ.Γ. Τελωνειακών και Φορολογικών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών Ι. Καπελέρης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

"Τον Αύγουστο δεχθήκαμε τις ομοσπονδίες βενζινοπωλών (σ.σ στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου για το φορολογικό νομοσχέδιο). Ένα από τα θέματα που έθεσαν από την πλευρά τους ήταν τα προβλήματα του συστήματος ροής. Αυτό έγινε παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων, εμού και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών. Εκεί συμφωνήθηκε να υπάρξουν κάποιες νομοθετικές ρυθμίσεις οι οποίες θα συμπεριλαμβάνονταν στο φορολογικό νομοσχέδιο που ερχόταν τον Σεπτέμβριο" ανέφερε ο κ. Καπελέρης στον Flash.

Ενόψει του γεγονότος ότι εντός του Σεπτεμβρίου θα κατατίθετο στη Βουλή προς ψήφιση το φορολογικό νομοσχέδιο και δεδομένου ότι δεν είχαν παρέλθει 60 ημέρες απ' όταν είχαν παραλάβει οι εφορίες τις καταστάσεις από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ο κ. Καπελέρης, όπως ανέφερε, στο πλαίσιο της χρηστής διοίκησης, εξέδωσε εντολή αναστολής της είσπραξης των βεβαιωμένων προστίμων.

"Πιστεύω ότι δεν έκανα κάτι με το οποίο να έχει ζημιωθεί το ελληνικό Δημόσιο. Ούτε σε λαθρεμπορικές πράξεις αναφερόντουσαν οι ρυθμίσεις ούτε σε διαγραφή προστίμων", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καπελέρης.
nooz.gr