e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Παραιτήθηκε ο Γιάννης Καπελέρης


Μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος του και έπειτα από σχετικό αίτημα του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, ο Γιάννης Καπελέρης, υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του γενικού γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών Υποθέσεων.

Η δίωξη ασκήθηκε μετά από παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη και αφορά σε καταγγελίες για τη μη είσπραξη προστίμων σε πρατήρια για λαθρεμπόριο καυσίμων.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ζήτησε από τον Γιάννη Καπελέρη να υποβάλει την παραίτησή του προκειμένου να διευκολυνθεί η δικαστική έρευνα. Η απόφαση του κ. Βενιζέλου ελήφθη σε συνεννόηση με τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Π.Οικονόμου.

Υπενθυμίζεται ότι ο οικονομικός εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης παρήγγειλε να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του γγ Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων, Γιάννη Καπελέρη, γιατί εξέδωσε εγκύκλιο σχετική με τις εγγραφές στο σύστημα «Ήφαιστος» και την επιβολή προστίμων.

Με χθεσινές δηλώσεις του στο Reuters, ο κ. Καπελέρης αρνήθηκε τις κατηγορίες, επικαλούμενος την προβληματική λειτουργία του συστήματος Ήφαιστος.



«Η απόφαση των αρχών είναι σεβαστή, αλλά δεν φέρω εγώ ευθύνη για την δυσλειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος Ήφαιστος, ούτε για την αμέλεια ενημέρωσης του συστήματος από τους βενζινοπώλες. Οι πράξεις αυτές δεν αποτελούν λαθρεμπορικές πράξεις», είπε.

Ο κ. Καπελέρης πρόσθεσε ότι λόγω της δυσλειτουργίας του συστήματος θα έκλειναν 3.700 πρατήρια καυσίμων από τα 4.000 με αποτέλεσμα το black out στην αγορά και ότι το υπουργείο ετοίμαζε ήδη νομοθετική ρύθμιση που θα αντιμετώπιζε το πρόβλημα.
dealnews.gr