e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Πολυνομοσχέδιο - "φωτιά" για να κλείσουν τα ανοιχτά μέτωπα

Τα «καυτά» μέτωπα της ελληνικής οικονομίας που εκκρεμούν από το προηγούμενο έτος και που έχουν προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης θα επιχειρήσει να κλείσει το πολυνομοσχέδιο – σκούπα που αναμένεται να συζητηθεί στο προσεχές Υπουργικό Συμβούλιο.

Το πολυνομοσχέδιο, το οποίο θεωρείται προαπαιτούμενο από την τρόικα, προκειμένου να προχωρήσει η κατάρτιση της νέας δανειακής σύμβασης και να εκταμιευτεί η επόμενη δόση του δανείου των περίπου 90 δισ. ευρώ, θα περιλαμβάνει θέματα τα οποία έχουν προκαλέσει τριβές μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών στο παρελθόν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, το νομοσχέδιο - γίγας, με το οποίο θα επιχειρηθεί να κλείσει ό,τι έμεινε ανοιχτό σε επίπεδο μεταρρυθμίσεων και αλλαγών το 2011, θα περιλαμβάνει ακόμα μία σειρά θεμάτων που τον Δεκέμβριο προκάλεσαν έντονες αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης, όπως τα ταξί, τα φορτηγά, οι αλλαγές στον σωφρονιστικό κώδικα, στην απονομή της δικαιοσύνης, οι εργασιακές αλλαγές, η εφεδρεία κ.λπ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, πρόκειται ουσιαστικά το πρώτο crash-test της στήριξης που προσέφεραν στον Λουκά Παπαδήμο οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Καρατζαφέρης στις κατ' ιδίαν συναντήσεις που είχαν μαζί του.

Ωστόσο, όλα τα ενδεχόμενα πρέπει να θεωρούνται ανοιχτά δεδομένου του φαινομένου «αποσυσπείρωσης» που παρατηρείται στην κυβέρνηση.Υπενθυμίζεται ότι ήδη ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης θέτει όρους για την παραμονή του κόμματός του στο πλαίσιο του συνασπισμού, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς επαναλαμβάνει ότι οι εκλογές θα γίνουν «πριν από το Πάσχα», ενώ στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ συνεχίζονται οι αναταράξεις λόγω των διεργασιών για τη διαδοχή.
dealnews.gr