e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Μέρκελ: Αν δεν συμφωνήσει το Κοινοβούλιο δεν έχει 6η δόση

Τις δυσκολίες του ελληνικού «κουρέματος» επεσήμανε σε ομιλία της στο συνέδριο του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων BDA, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ λέγοντας ότι «Το κούρεμα του ελληνικού χρέους έγινε ήδη» είπε. Αλλά τώρα διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν σημαντικές δυσκολίες για την ολοκλήρωσή του».

Επίσης η Γερμανίδα καγκελάριος επεσήμανε ότι δεν έχουν καλυφθεί ακόμα οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση της 6ης δόσης, υπογραμμίζοντας ότι η Ευρώπη δεν χρειάζεται μόνο τη συμφωνία του έλληνα πρωθυπουργού, αλλά όλου του κοινοβουλίου για την απελευθέρωση της βοήθειας.

Παράλληλα, η κ. Μέρκελ σημείωσε ότι ελπίζει «πως το Ecofin που συνεδριάζει την επόμενη εβδομάδα θα έχει τα ακριβή μεγέθη για τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των ευρωπαϊκών τραπεζών».

Σε σχέση με τις σημερινές προτάσεις της Κομισιόν για έκδοση ευρωομολόγου, η γερμανίδα καγκελάριος ήταν σαφής. «Η εμμονή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα ευρωομόλογα είναι ανάρμοστη, καθώς δίνεται η εντύπωση ότι μπορεί να μοιραστεί το φορτίο του χρέους».

Σύμφωνα με την κ. Μέρκελ, οι προτάσεις των Βρυξελλών για το ευρωομόλογο βρίσκονται σε λάθος κατεύθυνση υποστηρίζοντας ότι η εμπιστοσύνη μπορεί να αποκατασταθεί μόνο με αλλαγές των συνθηκών.

Διευκρίνισε ότι το ζήτημα μιας ένωσης κοινών υποχρεώσεων θα έλθει στο τέλος της διαδικασίας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. «Τα ευρω-ομόλογα ήρθαν απλώς ξανά στη μόδα», είπε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος της Bundesbank Γενς Βάιντμαν δεν απορρίπτει κατηγορηματικά τις προτάσεις της Κομισιόν για τα ευρωομόλογα. «Εμείς έχουμε τα δικά μας κριτήρια και με βάση αυτά θα κρίνουμε τις προτάσεις».
dealnews.gr