e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Οργή του AP για τα tweets των συντακτών του!

Με καθόλου καλό μάτι δεν είδαν οι ιθύνοντες του Associated Press τα "τιτιβίσματα" των συντακτών στη δημοφιλή ιστοσελίδα δικτύωσης του Twitter, που δεν είχαν "ανέβει" ως είδηση στο ειδησεογραφικό πρακτορείο, γι' αυτό και αποφάσισαν να πάρουν μέτρα.

Η διοίκηση του ΑΡ απηύθηνε προειδοποίηση, επιπλήττοντας παράλληλα, τους δημοσιογράφους του που δημοσίευαν ειδήσεις στο Twitter πριν τις συντάξουν και τις ανεβάσουν ως τηλεγραφήματα για λογαριασμό του πρακτορείου.

Αφορμή για την εν λόγω προειδοποίηση, που απεστάλη μέσω e-mail και υπενθύμιζε τις πολιτικές του πρακτορείου για τις ιστοσελίδες δκτύωσης, απετέλεσε το γεγονός ότι κάποιοι ανταποκριτές του Associated Press έγραψαν στο Twitter ότι συνάδελφοί τους είχαν συλληφθεί σε συγκέντρωση του κινήματος "Occupy Wall Street" στο Μανχάταν.


Αναφερόμενος στο περιστατικό, ο Λου Φεράρα, managing editor του πρακτορείου, έγραψε πως οι εργαζόμενοι έχουν υποχρέωση πρώτα προς το πρακτορείο.

Σημειώνεται ότι στις αρχές του μήνα το πρακτορείο έστειλε "κατευθυντήριες γραμμές" στους συντάκτες του για το πώς θα πρέπει να διαχειρίζονται τα retweets, απαγορεύοντάς τους, ουσιαστικά, να κάνουν σχόλια, ώστε να μην θεωρηθεί ότι εκφράζουν θέσεις του πρακτορείου!

Όταν η δημοσιογραφία "μπλέκεται" με τα social media...
nooz.gr