e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Badische Zeitung: Κίνδυνος χρεοκοπίας χωρίς την υπογραφή Σαμαρά

 Στο μικροσκόπιο του γερμανικού τύπου βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, σχετικά με την επιμονή του να μην υπογράψει τις έγγραφες δεσμεύσεις των Βρυξελλών για την απελευθέρωση της 6η δόσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Badische Zeitung, ο Αντώνης Σαμαράς είναι «πρόσωπο κλειδί στο δράμα του ελληνικού χρέους», συμπληρώνει ότι η «Ελλάδα απειλείται με χρεοκοπία επειδή δεν υπογράφει ο Σαμαράς».

Σε πιο ουδέτερη στάση η Die Welt γράφει ότι «οι Βρυξέλλες θέλουν δεσμεύσεις στο χαρτί (...) όμως οι Έλληνες Συντηρητικοί συνεχίζουν να απορρίπτουν την ιδέα».

Στην ηλεκτρονική έκδοσή του το Stern αναφέρεται αποστασιοποιημένο στο γεγονός ότι «η νέα βοήθεια θα υπάρξει μόνο κατόπιν ενυπόγραφων δεσμεύσεων».


Αίσθηση έχει προκαλέσει η αποσιώπηση του συγκεκριμένου θέματος από τον αμερικανικό και ευρωπαϊκό τύπο, όπως της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας, προφανώς επειδή αξιολογούν ως υποδεέστερης σημασίας για τις εξελίξεις τη στάση του έλληνα πολιτικού.

Η μόνη αναφορά στο γεγονός που μπορεί να βρει κανείς στις μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες είναι στην αμερικανική Wall Street Journal. Η εφημερίδα σημειώνει σε χθεσινό της άρθρο ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση επιμένει στις γραπτές εγγυήσεις των ελλήνων πολιτικών αρχηγών ως προς τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις» όμως αποφεύγει οποιοδήποτε κινδυνολογικού ύφους σχολιασμό.
dealnews.gr