e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Οι Bon Jovi για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Με τα εισιτήρια στο χέρι κοιμούνται και ξυπνούν, οι φανατικοί θαυμαστές του Αμερικάνικου ροκ συγκροτήματος Bon Jovi, οι οποίοι θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο γήπεδο Ο.Α.Κ.Α, την Τετάρτη 20 Ιουλίου. Τελικά έκαναν το "χατίρι" και στους Έλληνες θαυμαστές τους, οι οποίοι περίμεναν πολλά χρόνια για να τους απολαύσουν επί σκηνής.

Η είδηση για τον ερχομό τους και τη συναυλία τους στην Αθήνα, τον Οκτώβρη, έκανε αρκετούς να σπεύσουν να αγοράσουν εισιτήρια για την πολυαναμενόμενη συναυλία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός, πως τα πιο ακριβά εισιτήρια -οι θέσεις που θα βρίσκονται πιο κοντά στη σκηνή- εξαντλήθηκαν τους δύο πρώτους μήνες, ενώ άνοιξαν δύο ακόμη θύρες του γηπέδου, κάτι που αποδεικνύει την μεγάλη εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη συγκεκριμένη συναυλία.

Οι Bon Jovi έγιναν περισσότερο γνωστοί για τα τραγούδια τους 'You Give Love a Bad Name', 'Livin' On a Prayer', 'It's My Life' και 'Have a Nice Day' και είναι ένα από τα πιο πετυχημένα ροκ συγκροτήματα όλων των εποχών, καθώς έχουν πουλήσει πάνω από 100 εκατ. δίσκους.

Οι Bon Jovi δημιουργήθηκαν τον Μάρτιο 1983 από τους Jon Bon Jovi, David Bryan, Alec John Such, Tico Torres και Richie Sambora. Τα μέλη έμειναν μαζί για περίπου μία δεκαετία. Την επόμενη χρονιά, το συγκρότημα βγάζει τον πρώτο, ομώνυμο, δίσκο, που περιείχε την πρώτη τους επιτυχία 'Runaway'.

Στη συνέχεια, το συγκρότημα άνοιξε συναυλίες των ZZ Top, Kiss και Scorpions. Ο δεύτερός τους δίσκος '7800° Fahrenheit' δεν σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία.

Το 1986, πάντως, το συγκρότημα ηχογράφησε και έβγαλε στα δισκοπωλεία το 'Slippery When Wet', όπου περιέχει τις μεγάλες επιτυχίες 'You Give Love a Bad Name' και 'Livin' On a Prayer'. Και τα δύο τραγούδια έφτασαν στο νούμερο ένα των ΗΠΑ. Ο δίσκος αυτός είναι, προς το παρόν, ο πιο επιτυχημένος τους εμπορικά.

Ο επόμενος δίσκος, 'New Jersey', έμεινε στη κορυφή για τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες και στις ΗΠΑ πούλησε 7 εκατ. δίσκους. Το 1992, το συγκρότημα έβγαλε τον δίσκο 'Keep the Faith' και το 1995 το δίσκο 'These Days'. Το 2000, έπειτα από φήμες που ήθελαν το συγκρότημα να διαλυθεί, οι Bon Jovi έβγαλαν τον δίσκο 'Crush', ο οποίος περιείχε το monster hit και μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους, 'It's My Life'. Το 2005, το συγκρότημα κυκλοφορεί ένα ακόμα πολύ πετυχημένο δίσκο, το 'Have a Nice Day', που περιέχει το ομώνυμο τραγούδι.

Το 2007, οι Bon Jovi βγάζουν το country-rock άλμπουμ 'Lost Higway' που σημειώνει μεγάλη επιτυχία στις Ηνωμένες Πολιτείες όχι όμως και στην Ευρώπη. Τέλος, στα τέλη του 2009, το συγκρότημα αποφασίζει να επιστρέψει στην ροκ φόρμα του και έτσι κυκλοφορεί τον δίσκο 'The Circle'.
nooz.gr