e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Το νυφικό της Σαρλήν μουσειακό έκθεμα

Το νυφικό της Σαρλήν, συζύγου του πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό, το διάδημα που της πρόσφερε ο πρίγκιπας, φωτογραφίες από τους εορτασμούς που δεν θα είναι πολύ προσωπικές αλλά και η υβριδική «άμαξα», θα εκτεθούν μέχρι και τις 22 Νοεμβρίου στο Ωκεανογραφικό Μουσείο του Μονακό «για να παραταθεί η μαγεία του πριγκιπικού γάμου», σύμφωνα με τους διοργανωτές. «Η έκθεση αυτή είναι ένας από τους τρόπους για να συνεχιστεί το ενδιαφέρον για το γάμο αυτό. Είναι μια έκθεση άμεση, σχεδόν δημοσιογραφική, χωρίς καλλιτεχνική φιλοδοξία», ανέφερε ο γενικός διευθυντής του Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου που διαχειρίζεται το μουσείο.


Στη μεγάλη αίθουσα υποδοχής, το γαλάζιο υβριδικό αυτοκίνητο που μετέφερε το πριγκιπικό ζευγάρι από τα Ανάκτορα στο παρεκκλήσι Σεντ Ντεβότ στις 2 Ιουλίου για τη θρησκευτική τελετή, υποδέχεται τον επισκέπτη. Κατά μήκος της μεγάλης σκάλας στην αίθουσα υποδοχής, εκτίθενται 35 φωτογραφίες μεγάλου σχήματος που τράβηξαν φωτογράφοι των Ανακτόρων για να απαθανατίζουν το βλέμμα, την έκπληξη του μονάρχη όταν συνάντησε τη Σαρλήν, ντυμένη νύφη, για την θρησκευτική τελετή και αδημοσίευτα φωτογραφημένα στιγμιότυπα μετά τον πολιτικό γάμο.

Η έκθεση στον πρώτο όροφο του μουσείου γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα καθώς εκεί εκτίθενται το νυφικό με τη μακριά ουρά που φέρει την υπογραφή του οίκου Αρμάνι και το διάδημα που ονομάζεται "Ocean" που κοσμείται από 844 διαμάντια και 359 ζαφείρια.

Στον ίδιο όροφο ο επισκέπτης μπορεί σχεδόν να αγγίξει το σερβίτσιο του επίσημου δείπνου, το λευκό μαξιλαράκι με το μονόγραμμα όπου ήταν τοποθετημένες οι βέρες, όπως και δύο έργα τέχνης που πρόσφεραν οι Μονεγάσκοι στο πριγκιπικό ζευγάρι: μια ελαιογραφία του Καντίνσκι και ένα γλυπτό του Μπουρντέλ.
nooz.gr