e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Διαψεύδουν την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής οι Γερμανοί

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια για σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, επισημαίνοντας πως προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των ευρωπαίων ΥΠΟΙΚ για τις λεπτομέρειες του δεύτερου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας.«Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια για έκτακτη σύνοδο», δήλωσε στο Reuters η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μέρκελ, ερωτηθείσα σχετικά με τις αναφορές περί έκτακτης συνάντησης των Ευρωπαίων ηγετών την Παρασκευή.


Ευρωπαίοι διπλωμάτες δήλωσαν χθες στο πρακτορείο ότι έχουν αυξηθεί σημαντικά οι πιθανότητες να συγκληθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ΕΕ το απόγευμα της Παρασκευής.

Πηγή της γαλλικής κυβέρνησης δήλωσε από το Παρίσι ότι η Γαλλία τάσσεται υπέρ μιας έκτακτης συνόδου προκειμένου να ηρεμήσουν οι αγορές.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ δήλωσε την Τρίτη από τη Λισαβόνα ότι υπάρχει ισχυρή δέσμευση σε ανώτατο επίπεδο στην Ευρώπη για να γίνει ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα στην ευρωζώνη.

«Θέλω να είμαι πολύ σαφής. Υπάρχει πολύ ισχυρή δέσμευση σε ανώτατο επίπεδο να γίνει ό,τι χρειάζεται για να διασφαλιστεί η χρηματοοικονομική σταθερότητα», δήλωσε ο Βαν Ρόμπεϊ σε δημοσιογράφους μετά την συνάντησή του με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό.
dealnews.gr