e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

"Αποκαλύπτεται" το νέο Mini Coupe

Στην έκθεση της Φρανκ-φούρτης η Mini θα αποκαλύψει το νέο της Coupe. Το εντυπωσιακό σε σχεδίαση δημιούργημά της επιβεβαιώνει ότι η Mini θα εμπλουτίσει την γκάμα της με νέα μοντέλα, αφού μετά την κουπέ εκδοχή αναμένεται και η roadster.

Το μικρό διθέσιο μοντέλο έχει μήκος 3,72 μέτρα και οι πωλήσεις του θα αρχίσουν το αργότερο έως το τέλος του 2011. Η εξωτερική του εμφάνιση διαφέρει από τα άλλα Mini κυρίως στην οροφή, η οποία έχει κουπέ χαρακτηριστικά και είναι πιο κεκλιμένη αλλά και στο γεγονός ότι η πίσω αεροτομή είναι αυτόματη και ανοίγει μετά τα 80 χλμ. / ώρα.

Στον τομέα των μοτέρ, η Mini δεν φαίνεται να αγχώθηκε και πολύ και χρησιμοποίησε τα γνώριμα μηχανικά σύνολα που έχουμε δει κάτω από το καπό των Cooper. Ετσι, η βασική έκδοση είναι 1,6 λτ (ατμοσφαιρικό) και θα αποδίδει 122 ίππους με μέση κατανάλωση καυσίμου τα 5,4 λτ / 100 χλμ. Οι επόμενες εκδόσεις θα είναι 184 ίππων και 211 ίππων για το Couper S (turbo 1.6) και John Couper Works (turbo 1.6). και τα 260 Nm ροπής στις 1.850 σ.α.λ.

Ενδεικτικά, η ταχύτερη έκδοση των 211 ίππων επιταχύνει από 0-100 χλμ. / ώρα σε μόλις 6,4", ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 240 χλμ. / ώρα. Η μέση τιμή κατανάλωσης είναι τα 7,1 λίτρα / 100 χιλιόμετρα με τους ρύπους CO2 στα 165 γρ. / χλμ. Η γκάμα εμπλουτίζεται και από ένα δίλιτρο ντίζελ με απόδοση 143 ίππους.

Θα χρησιμοποιεί εξάρι μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Ο εξοπλισμός του θα είναι πλουσιοπάροχος και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα γνώριμα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας DSC (Dynamic Stability Control - σύστημα ελέγχου ευστάθειας) στο στάνταρ εξοπλιστικό πακέτο και DTC (Dynamic Traction Control).
dealnews.gr