e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Έκτακτο Eurogroup αντί Συνόδου Κορυφής

Tα αρνητικά σχόλια του διεθνούς τύπου για τις κακοφωνίες των ευρωπαίων ηγετών και τις δηλώσεις την Γερμανίας ότι δεν είναι αναγκαία η σύγκλιση έκτακτης Συνόδου Κορυφής, οδηγούν στην εκ νέου σύγκλιση του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης (Eurogroup).Μέχρι το βράδυ οι Βρυξέλλες θα έχουν αποφασίσει πότε και που θα συνεδριάσει το Eurogroup καθώς το πιο πιθανό σενάριο είναι να συνεδριάσει την Παρασκευή.


Κύριο θέμα της σύγκλισης θα είναι η πολιτική λύση στην κρίση του χρέους με τη χορήγηση νέου δανείου προς τη χώρα μας για να καλυφθούν όλες οι υποχρεώσεις προς τους δανειστές τα προσεχή τρία χρόνου και να εξασφαλιστεί 100% η ρευστότητα του τραπεζικού μας συστήματος επιδιώκει η κυβέρνηση.

Παρ' ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα με την εκταμίευση της πέμπτης δόσης των 12 δισ. ευρώ, καλύπτει όλες τις ανάγκες μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου, η κυβέρνηση επιδιώκει να κλείσει το ζήτημα των αρχών του νέου τριετούς πακέτου βοήθειας για να κοπάσει η επίθεση των αγορών και να αποκατασταθεί η ηρεμία στο τραπεζικό σύστημα και την καθημερινή ζωή.
dealnews.gr