e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Πόλεμος Αλαφούζου - Κουρή

Έντεκα ημέρες μετά την επανεμφάνιση ζωντανού προγράμματος από το ALTER, που συνοδεύτηκε από μια σειρά πρωτιές για το δελτίο ειδήσεων του σταθμού με τον Νίκο Χατζηνικολάου, μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ Μπουρναζίου και Φαλήρου (Alter και SΚΑΪ αντίστοιχα).

Το τηλεοπτικό κανάλι του Φαλήρου μιλάει για τις ατασθαλίες του Alter, ενώ ο Κουρής, επικαλούμενος εκτός των άλλων και δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη», κάνει λόγο για πολυτελέστατη θαλαμηγό που απέκτησε ο Αλαφούζος, αφήνοντας χοντρά υπονοούμενα σε βάρος του.

Να θυμίσουμε ότι η κόντρα των δύο καναλαρχών έχει ιστορικό... βάθους. Εδώ και έναν χρόνο πλήθος δημοσιευμάτων της Καθημερινής έκαναν λόγο για πλαστά τιμολόγια του Alter, ενώ ο Κουρής κατήγγειλε τους Αλαφούζους για λαθρεμπόριο και παράνομες πράξεις. Και ο λόγος για την αδυσώπητη αυτή κόντρα βρίσκεται στηνπεποίθηση του Γ. Κουρή ότι, στην διάκρεια που το κανάλι του αντιμετώπιζε τα γνωστά οικονομικά προβλήματα, ο Αλαφούζος πίεζε για το κλείσιμο του σταθμού προκειμένου να κερδίσει μερίδια τηλεθέασης και επιπλέον διαφήμιση.

Στο δελτίο ειδήσεων του Alter της Δευτέρας παρουσιάστηκε εκτενέστατο ρεπορτάζ για την οικολογική καταστροφή που προκλήθηκε στη λίμνη Μαρακαΐμπο της Βενεζουέλας, από πλοίο του Αλαφούζου. Πηγές από τον ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι ο Αλαφούζος θα αντεπιτεθεί κάνοντας χρήση των όσων γνωρίζει για τα εικονικά τιμολόγια του Alter.

Με άρθρο του στην Καθημερινή της προπερασμένης Καθημερινής, ο σχολιαστής και δημοσιογράφος του Ομίλου Αλαφούζου, Μπάμπης Παπαδημητρίου, κατηγόρησε τον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Γιώργο Τράγκα ότι παίζουν παιχνίδια για επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή. Ο Χατζηνικολάου απάντησε οργισμένα χαρακτηρίζοντας τον Παπαδημητρίου ως "άθλιο ψεύτη, και κατέθεσε αγωγή. Στο ίδιο φύλλο της Καθημερινής γινόταν εκτενής αναφορά στα χρέη του Alter. Ακολούθησε ιδιαίτερα αιχμηρό ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ για τα χρέη του Alter (500 εκατομμύρια ευρώ).
Προς το παρόν, ο Ν. Χατζηνικολάου λέει ότι έχει κάνει τρεις αγωγές στον Μπάμπη Παπαδημητρίου και τονίζει πως το ίδιο θα κάνει και ο Γιώργος Τράγκας, ενώ αποδίδει τα αίτια της επίθεσης εναντίον του σε εντολές Αλαφούζου, επειδή ενοχλεί ο Real.

Η αλήθεια είναι πως ο Real FM είναι πλέον ο μοναδικός ανταγωνιστής του ραδιοφωνικού ΣΚΑΪ, σε επίπεδο ενημερωτικών εκπομπών, παρ' ότι, σύμφωνα με τις μετρήσεις της Focus, ο σταθμός του Νέου Φαλήρου είναι μακράν αυτός με τη μεγαλύτερη ακροαματικότητα.

Ο "πόλεμος" έχει τις ρίζες του και στα νούμερα που κάνει το δελτίο του Alter (το μοναδικό που απειλεί την πρωτιά του Mega), καθώς η οικογένεια Αλαφούζου είναι ο μοναδικός καναλάρχης που αντιτίθεται στο ενδεχόμενο συνενώσεων των τηλεοπτικών σταθμών, καθώς θεωρεί ως συμφέρον του πρώτα "να ξεκαθαρίσει το τοπίο".
dealnews.gr