e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Ξεκινούν τις επόμενες ημέρες οι διαπραγματεύσεις με την Deutsche Telekom για το 10% του ΟΤΕ

'Εσοδα 400 εκατ. ευρώ


Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν και επισήμως οι συζητήσεις με την Deutsche Telekom για τη διάθεση του 10% του ΟΤΕ.

Την Δευτέρα υπήρξαν πληροφορίες ότι η συνάντηση υψηλόβαθμων στελεχών του υπουργείου με τα στελέχη της DT θα γινόταν σήμερα, ωστόσο αργότερα διαψεύστηκαν και από τις δύο πλευρές.

Η γερμανική πλευρά θα ζητήσει από το υπουργείο να ξεκαθαρίσει αν η πώληση του 10% έχει ημερομηνία άσκησης του δικαιώματος την ημέρα (Πέμπτη 26 Μαΐου) που ο κ. Παπακωνσταντίνου απέστειλε την επιστολή στην DT.

Βάσει της υφιστάμενης συμφωνίας του 2008, η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να ζητήσει από τη γερμανική εταιρία να προχωρήσει στην απόκτηση ενός επιπλέον ποσοστού 10% στον ΟΤΕ μέχρι το τέλος του 2011 και σε τιμή υψηλότερη κατά 15% από την τιμή στην οποία θα έχει διαμορφωθεί κατά μέσο όρο η μετοχή του ΟΤΕ 20 ημέρες πριν ειδοποιηθεί η DT για τις προθέσεις του Δημοσίου.

Τα έσοδα υπολογίζονται στα 400 εκατ. ευρώ.

Και αν από την πλευρά της κυβέρνησης ίσως καλόβλεπαν την πώληση ολόκληρου του ποσοστού που ελέχει το Δημόσιο (16%), από τη γερμανική πλευρά φαίνεται ότι προς το παρόν τουλάχιστον δεν υπάρχει ενδιαφέρον για την απόκτηση ποσοστού άνω του 10%.

Αυτό το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει κατά τις επαφές των επομένων ημερών, όπως επίσης τα θέματα της ενδεχόμενης κατάργησης της μονιμότητας στον ΟΤΕ (όσων υπαλλήλων προσελήφθησαν προ του 2005), των μετατάξεων υπαλλήλων ή/και της μείωσης του προσωπικού.


ta nea