e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

"Σε πρώτο πλάνο" ο θαλάσσιος τουρισμός

Προτεραιότητα αποτελεί για το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού.



Εστιάζοντας σε εξειδικευμένες δράσεις, η κα Μπέη υπογράμμισε, ότι θα καταβληθούν προσπάθειες για την στήριξη του ιστιοπλοϊκών σκαφών αλλά και την ανάδειξη των Μαρίνων.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Γιώργος Βερνίκος εξήρε το ρόλο του θαλάσσιου τουρισμού και στάθηκε στη συνεισφορά του στα έσοδα της χώρας. Παράλληλα ζήτησε από το αρμόδιο υπουργείο να στηρίξει τον κλάδο των επαγγελματικών σκαφών και στο νέο νομοσχέδιο για τον θαλάσσιο τουρισμό να πνέει αναπτυξιακός άνεμος. Για τη νέα χρονιά, ο κ. Βερνίκος τόνισε ότι ο κλάδος των ιστιοπλοϊκών σκαφών κινείται φέτος με θετικό πρόσημο, μετά από μια κάκιστη χρονιά που συνοδεύτηκε από απολύσεις ναυτικών, παροπλισμούς σκαφών κλπ.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, Αντώνης Στελιάτος σημείωσε ότι ο κλάδος του θαλάσσιου τουρισμού βρίσκεται και φέτος στην εντατική και έκανε λόγο για εχθρική στάση των επαγγελματιών, από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Στις εκτιμήσεις του για τη νέα χρονιά δήλωσε ότι και φέτος η κατάσταση κινείται στα περυσινά αρνητικά επίπεδα.
dealnews.gr






Όπως δήλωσε η νέα γενική γραμματέας του ΥΠΠΟΤ Κωνσταντίνα Μπέη από το βήμα της συνέντευξης που έλαβε χώρα σήμερα στον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ) με αφορμή το πρώτο διεθνές συνέδριο "Posidonia Sea Tourism", σε αυτή τη φάση δρομολογείται η σύνταξη ενός "Master Plan" για τον θαλάσσιο τουρισμό και προς την κατεύθυνση αυτή η γενική γραμματέας τόνισε, ότι αυτή την περίοδο εξετάζονται ενδελεχώς οι μελέτες που έχουν γίνει και στο παρελθόν από το υπουργείο, προκειμένου να υπάρχει σαφής και ολοκληρωμένη εικόνα για το μέτωπο του θαλάσσιου τουρισμού.