e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Επαναλαμβάνεται στο Μιλάνο η δίκη Μπερλουσκόνι για το σκάνδαλο «Ρούμπιγκεϊτ»

Δικάζεται ερήμην


Μία ημέρα μετά την πανωλεθρία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στις δημοτικές εκλογές, ο Καβαλιέρε θα βρεθεί -διά των δικηγόρων του- ενώπιον της Δικαιοσύνης, καθώς σήμερα, Τρίτη, επαναλαμβάνεται η δίκη για το σκάνδαλο «Ρούμπιγκεϊτ».

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δικηγόροι του Ιταλού πρωθυπουργού αναμένεται να αμφισβητήσουν τη δικαιοδοσία του δικαστήριο να εκδικάσει την υπόθεση.

Ο 74χρονος Καβαλιέρε κατηγορείται ότι πλήρωσε για τις σεξουαλικές υπηρεσίες την νεαρή Μαροκινή Καρίμα Ελ Μάχρουγκ, γνωστή ως Ρούμπι, όταν εκείνη ήταν ανήλικη. Το αδίκημα της συνέργειας σε εκπόρνευση ανηλίκου τιμωρείται με φυλάκιση από έξι μήνες έως τρία χρόνια.

Κατηγορείται επίσης για κατάχρηση εξουσίας γιατί άσκησε πιέσεις στην ιταλική αστυνομία να απελευθερώσει τη Ρούμπι μετά τη σύλληψή της για κλοπή στα τέλη Μαΐου, κάτι που επισύρει ποινή φυλάκισης έως 12 ετών.

Ωστόσο, ακόμα και εάν κριθεί ένοχος, είναι απίθανο να φυλακιστεί, αφού η ιταλική νομοθεσία «προστατεύει» όσους είναι άνω των 70 ετών.

Η επανάληψη της δίκης έρχεται σε μία ιδιαίτερα δύσκολη χρονική στιγμή για τον ίδιο τον Μπερλουσκόνι καθώς χθες, Δευτέρα, υπέστη ταπεινωτική ήττα στις δημοτικές εκλογές.

Έπειτα από σχεδόν δύο δεκαετίες, η κεντροδεξιά έχασε το Μιλάνο, τη Νάπολη, την Τεργέστη, αλλά και το Κάλιαρι της Σαρδηνίας.

«Είναι ξεκάθαρο ότι χάσαμε. Κάποιες φορές κερδίζεις, κάποιες χάνεις. Η κυβέρνηση πρέπει όμως να συνεχίσει την πορεία της, διότι αν κάποιος αναλύσει προσεκτικά τη σημερινή ψήφο θα δει ότι σε μεγάλο βαθμό δε σχετίζεται με την κυβερνητική δραστηριότητα» δήλωσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αλλά τελικά δεν κρατήθηκε και ξέσπασε κατά των Ναπολιτάνων και των Μιλανέζων.

«Θα μετανιώσουν πικρά, πολύ σύντομα» για την επιλογή τους. «Ελπίζω να μην πάθουν κάτι κακό» πρόσθεσε.
ta nea